24/09/21

ABEKO MARINE EN BROERSEN VERSTERKEN LEDENBESTAND AYOP

Het ledenbestand van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports is uitgebreid met serviceprovider ABEKO Marine en metaalhandel Broersen. Vanuit hun vestigingen in Beverwijk en IJmuiden zijn de familiebedrijven nationaal en internationaal werkzaam bij marine- en baggerwerken, opslag, transport en overslag.

ABEKO beschikt over diverse multifunctionele vaartuigen en gespecialiseerd materieel. In totaal heeft ABEKO circa 50 mensen in dienst. Zij opereren door heel Europa.

ABEKO is actief in:

  • Bulk & Terminal Handling en Opslag
    • Lossen, overslaan en opslag van los gestorte  grondstoffen uit schepen in Amsterdam, Velsen- Noord, IJmuiden en aan de Kanaalweg in Beverwijk. De 230 meter lange kade, waar schepen van verschillende grootte en met een uiteenlopende vracht tot 10 meter waterdiepte, met behulp van materieel van ABEKO verwerkt kunnen worden. De kade is ISPS gecertificeerd en op het achterliggende kadeterrein zijn er opslagmogelijkheden voor los gestort materiaal. Ook is er een goede verbinding naar het achterland.
  • Dredging & Marine Services
    • Ondersteuning van ‘dredging’ en maritieme projecten in de meest uitdagende omgevingen.
  • Advisering en Verhuur
    • Divers materieel zoals graafmachines, shovels en transportbanden.

Metaalhandel Broersen is sinds 1910 actief in de metaalrecyclingbranche en kan teruggrijpen op ruim honderd jaar ervaring. Daar waar de eerste generatie Broersen destijds met de handkar deur aan deur ging om lompen en oude metalen in te verzamelen, is het bedrijf nu uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met als werkgebied de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië̈ en Afrika.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Ons ledenbestand maakt momenteel een sterke groei door. Dat ABEKO Marine en Metaalhandel Broersen zijn  toegetreden op advies van diverse andere leden, bevestigt dat we een sterke, diverse vereniging met hoge mate van verbondenheid hebben. Mooi om de familiebedrijven ABEKO Marine en Broersen te verwelkomen.”

Beide bedrijven beschikken over alle nodige certificeringen die nodig zijn voor een veilige en verantwoorde werkwijze, conform ISO 9001, 14001 en VCA.

ABEKO Marine en Broersen versterken ledenbestand AYOP 2