ZBRIDGE

Z-Bridge is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, bouwen en verhuur van Offshore Access Systemen. Z-Bridge is gevestigd in de haven van IJmuiden, hiervandaan wordt 24/7 ondersteuning aan klanten geboden op het gebied van operatie & onderhoud.

Z-Bridge heeft meerdere Offshore Access oplossingen. De eerste is een modulair Walk-to-Work system dat doormiddel van een cardan koppeling voorkomt dat de bewegingen van de boot in de mast worden doorgegeven. Hierdoor blijven de bewegingen in de telescoop beperkt en kan er met de meest uitdagende weerscondities veilig toegang worden verschaft naar de offshore locatie. Het systeem geeft continue toegang vanaf de boot doormiddel van een lift.

Daarnaast heeft Z-Bridge een lichtgewicht systeem ontwikkeld, het Bring-to-Work systeem. Dit systeem is speciaal ontworpen om onderhoudsactiviteiten van offshore locaties efficiënt te kunnen uitvoeren.  Met dit systeem worden mensen en spullen direct overzetten met een lift van de boot naar de offshore locatie. Het voordeel is dat dit ook met kleinere schepen kan, dat geeft een significante kosten reductie. Daarnaast kan het Bring-to-Work systeem als een 3 ton hijskraan gebruikt worden.

Beide systemen zijn volledig beweging gecompenseerd en  gecertificeerd door Bureau Veritas.