13/10/22

V&SH OFFSHORE SOLUTIONS MAAKT CONNECTIE MET AYOP

V&SH Offshore Solutions heeft zich bij de gelederen van AYOP aangesloten. Het bedrijf is een offshore-aannemer die een breed scala aan hoogspanningsactiviteiten uitvoert rondom het aansluiten en onderhouden van offshore windparken, waaronder array-, export- of interconnectiekabels. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het intrekken, aansluiten, testen, kabelreparaties en uitrusten van offshore hoogspanningsinstallaties. Jonne Schortinghuis, Managing Director: “AYOP-leden dragen allemaal hun steen bij in de grote opgave van de energietransitie. Deze transitie kunnen wij niet alleen, het vinden van geschikt personeel is een voorwaarde om door te kunnen. AYOP verbindt de leden en samen delen we kennis en adviseren we het onderwijs. Zo staan we samen sterk om de jongens en meiden die in de techniek een uitdaging zoeken mee te nemen in deze continu innoverende markt wat offshore wind is.”

Jonne: “Wij zijn een van de pioniers en vroege innovators voor de kabel pull-ins en het aansluiten en testen van hoogspanningsinstallaties met betrekking tot offshore windparken. Sinds 2011 hebben we al bij meer dan 30 windparken de hoogspanningsinstallaties aangesloten.”

Een van de projecten van V&SH Offshore Solutions is het windpark Borssele III & IV waar in opdracht van Van Oord Offshore Wind Projects alle array-kabelafsluitingen en testwerkzaamheden zijn uitgevoerd. De 77 windturbines zijn voorzien van 66 kV inter array kabels die zijn aangesloten op het Offshore High Voltage Substation. Dit was het derde opeenvolgende 66kV-project voor V&SH Offshore.

Deze opdrachten kunnen alleen worden gerealiseerd met de vakmannen- en vrouwen van V&SH Offshore die in hun eigen trainingscomplex worden getraind en klaargestoomd voor de nieuwe windparken die op de Noordzee en in de rest van Europa en de USA worden gebouwd.

Jonne: “Leuk feitje is dat we afgelopen maand de eerste vrouwelijke rigger offshore hebben gestuurd.”

In het trainingcomplex staan mock-ups van verschillende offshore assets en de daarbij horende hoogspanningsinstallatie. Ook AYOP-leden zijn welkom in dit trainingscomplex.

Als onderdeel van de WTS Energy Group heeft V&SH Offshore Solutions alles in huis om aan de vraag van hun klanten te voldoen. Met deze samenwerking zijn er verschillende hoogspanningservices, dan wel manpower supply services modellen beschikbaar die aangepast kunnen worden, afhankelijk van de uitvraag van de klanten en de beschikbaarheid van medewerkers van V&SH Offshore.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Het is geweldig om een specialist als V&SH Offshore aan het AYOP-netwerk toe te voegen. Hun expertise is namelijk een essentiële schakel in de keten en toch is het voor velen nog onbekend terrein. Daarnaast leiden ze hun vakmensen in huis op en hebben ze plannen voor een nieuw trainingscentrum. Kortom, ik zie veel aanknopingspunten met andere partijen uit ons netwerk.”