03/12/19

Roodenberg Staalkabels B.V. tekent overeenkomst

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) heeft met het lidmaatschap van Roodenberg Staalkabels B.V. uit IJmuiden haar ledental tot 78 uitgebreid. De vereniging voor offshorebedrijven in het Noordzeekanaalgebied heeft hiermee weer een belangrijke lokale speler binnengehaald. Danny Hol, Salesmanager Roodenberg: “De ontwikkelingen binnen ons bedrijf doen onze activiteiten meer en meer aansluiten bij de offshore-industrie. Om die reden vinden wij de aansluiting bij AYOP essentieel om betrokken te zijn en blijven bij de projecten en bedrijven in de regio.”

Roodenberg Staalkabels B.V. is specialist in staalkabel en kettingwerk. Daarnaast worden hijs- en hefgereedschappen geleverd en gekeurd. Voor de offshore-industrie zit de kracht van Roodenberg Staalkabels B.V. vooral in het op maat maken van kabels en ketting en het faciliteren in allerhande benodigdheden voor een hijsklus. Het bedrijf is in 1917 opgericht en sinds 1947 in IJmuiden gevestigd. Bij Roodenberg Staalkabels B.V. zijn circa 35 medewerkers werkzaam.

“De offshore-ontwikkelingen, met name die van windenergie, voor de kust van IJmuiden gaan snel. Dat biedt veel kansen voor de toeleveranciers in het gebied”, aldus Ron Davio, voorzitter Amsterdam IJmuiden Offshore Ports. “De kracht van onze vereniging is niet alleen dat we namens onze leden de belangen van de offshore-industrie bij overheden en vakopleidingen behartigen, maar ook het netwerk van de leden. Zij wisselen onderling kennis uit, en kunnen gezamenlijke en complementaire projecten aanpakken. We zijn daarom blij met de komst van Roodenberg. Een mooie aanvulling op ons ledenbestand.”

Danny Hol: “Afgelopen jaar hebben wij AYOP leren kennen als een proactieve organisatie met interessante leden en activiteiten. Met de aansluiting bij AYOP verwachten wij dan ook een verdere intensivering van onze offshore-activiteiten.”

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports voor de regio
Amsterdam IJmuiden Offshore Ports is een vereniging van bedrijven en overheden in de regio Noordzeekanaalgebied die zich richten op de offshorewinning van gas & oil en windenergie. Een van de taken is om de regio nationaal en internationaal als dé vestigingsregio voor windenergie te promoten. Met een sterke focus op offshore wind onderhoud (inclusief kabellogistiek), boorprojecten voor gasexploratie, aanpassingen en onderhoud aan werkschepen en platforms, en ontmanteling van offshore constructies en schepen. Daarnaast ondersteunt Amsterdam IJmuiden Offshore Ports haar leden bij het vinden van innovatieve business kansen in de totale offshore sector. Amsterdam IJmuiden Offshore Ports stimuleert met onder andere ledenbijeenkomsten samenwerking en kennisuitwisseling tussen de leden.

Naar aanleiding van het lidmaatschap van Roodenberg Staalkabels verscheen er een achtergrondartikel in de IJmuider Courant. Lees het interview hier en kom meer te weten over de bedrijfsactiviteiten van Roodenberg.