25/10/22

Richard Engelkes komt AYOP-team versterken

Met ingang van 1 november zal het AYOP-team worden versterkt door Richard Engelkes. In de functie van Business Development Manager Offshore Wind – Renewables is hij sparringpartner, analist en adviseur voor AYOP-leden en stakeholders in het Noordzeekanaalgebied.

Richard is een commerciële professional en bemiddelaar die graag bruggen bouwt tussen, nationale en internationale, bedrijven. Met zijn groene stropdas was hij de afgelopen 4,5 jaar bij Enterprise Ireland het Nederlands-Ierse gezicht op diverse (netwerk) events, ministeriele handelsmissies, webinars en bedrijfsbezoeken met als doel de bilaterale handel tussen Ierland en Nederland te versterken.

Matchmaker

Hij heeft bij het handelsagentschap van de Ierse overheid ruime ervaring opgedaan in de matchmaking van mkb-bedrijven in de High Tech Construction sector, welke verantwoordelijk is voor de bouw van (hyperscale) Data Centers en Pharma productiefaciliteiten. Ook was hij verantwoordelijk voor het advies aan het Ierse Ministerie van Economische zaken en de eigen organisatie op het gebied van offshore wind en waterstof, in samenwerking met onder andere RVO en de Nederlandse Ambassade in Ierland.

Persoonlijk

In zijn rol heeft hij meerdere mkb-bedrijven, start-ups en scale-ups, begeleid in het proces om in Nederland, en de rest van de Benelux, zaken te doen. Zijn kennis en netwerk bouwt hij op door letterlijk bij de bedrijven langs te gaan en op het bureau te gaan zitten om te leren van de ambities, uitdagingen, successen en enthousiasme wat het bedrijf heeft.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “We zijn blij dat Richard ons team komt versterken. Niet alleen zijn netwerk skills en vrolijke karakter maar zeker ook zijn kennis van de offshore wind en waterstofontwikkelingen zijn van grote toegevoegde waarde voor AYOP en haar leden. De markt is volop in beweging dus Richard kan gelijk in het diepe springen!”

Richard: “Ik kijk ernaar uit om alle leden te ontmoeten om samen te werken aan de groei-ambities van de leden en de regio. Daarbij middels samenwerking en promotie het Noordzeekanaalgebied als een van de belangrijkste Nederlandse offshore -en energy hotspots van Nederland te maken. Ik heb er zin in en zou zeggen, heel graag tot snel.”

Bekijk hieronder de introductievideo van Richard.