04/04/19

RedWave heeft PTO activiteiten van SGS Nederland overgenomen

Met het grootste genoegen mogen wij u informeren dat RedWave met ingang van 1 april 2019 de Plant Terminal Operations (PTO) activiteiten van SGS Nederland in Spijkenisse heeft overgenomen.

SGS Nederland kent u wellicht van hun test- en certificeringactiviteiten en dat is nu ook precies de reden waarom SGS op zoek was naar een specialist om hun afdeling PTO bij onder te brengen. In de loop der jaren werden vanuit die afdeling PTO steeds meer medewerkers gedetacheerd bij toonaangevende raffinaderijen en opslagterminals, vooral in de rol van steiger operator. SGS Nederland wil zich nu echter weer volledig gaan richten op hun core business; Inspectie, Testing en Certificering. RedWave daarentegen was juist op zoek naar groeimogelijkheden aan wal. SGS PTO en RedWave hebben elkaar dan ook precies op het juiste moment getroffen.

RedWave is er van overtuigd dat met het samenbrengen van beide netwerken en expertises nog beter kan worden ingespeeld op de behoeften van beider klanten. SGS PTO en RedWave werken met veelal gelijksoortige functieprofielen voor gelijksoortige ondernemingen, alleen doet SGS PTO dat onshore en RedWave voornamelijk offshore. Samen in één bedrijf kunnen we onze klanten nog beter en breder bedienen.

RedWave heeft in de PTO activiteiten van SGS een sterk complementaire en gelijkgestemde partner gevonden. PTO zal dan ook als zelfstandige vestiging in het Rijnmondgebied onder de RedWave vlag verder gaan. Met ruim 70 medewerkers in een voor RedWave nieuw werkgebied een fantastisch mooie loot aan onze RedWave boom.