02/07/19

Publiek ‘aan het werk’ in de offshore

Tijdens het Havenfestival IJmuiden op 29 en 30 juni 2019 heeft het publiek kennis kunnen maken met werken in de offshore. Om de werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden in de Offshore-(wind)industrie in het Noordzeekanaalgebied onder de aandacht te brengen, konden bezoekers een ‘greenscreenfoto’ laten maken terwijl ze ‘aan het werk waren’ in een windturbine, op een olieplatform of een boot. Met deze publieksactiviteit heeft AYOP voor haar leden de offshore als werkgever meer bekendheid gegeven.

In totaal zijn er 505 foto’s en 643 prints gemaakt, en nog eens 290 foto’s via de website gedownload. Alle bezoekers kregen een flyer mee met daarin informatie over werken in de offshore, en de opleidingsmogelijkheden die er zijn. Voor directe opleidingsvragen konden belangstellenden bij de ‘buren’ ROC Nova College en Techport terecht.

Yolanda Los, eventmanager AYOP: “Het was leuk te zien hoe enthousiast mensen reageren, en hoe bijzonder ze het vonden om zogenaamd in een windturbine te hangen. Ondanks het warme weer dit weekend hadden mensen het er voor over om even in de rij te moeten staan voor deze ervaring.” Behalve het publiek werd de fotoshoottent ook door een aantal AYOP-leden bezocht.

Op de eventwebsitepagina www.ayop.com/werken kunnen bezoekers alle informatie nog eens nalezen.