04/03/24

Port of Football; het Noordzeekanaal verbindt!

Vrijdag hebben Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP), IJPOS (IJmuiden Port Services), Amports en Citymarketing Velsen | ijmuiden.nl met steun van Port of Amsterdam, Zeehaven IJmuiden NV / Port of IJmuiden, GEMEENTE VELSEN en natuurlijk Telstar 1963 N.V. het drukbezochte Port of Football-event georganiseerd.

Belangrijkste onderwerp was het Ontwikkelperspectief Noordzeekanaalgebied, waar Lousanne Boeijen, directeur van Programmabureau Noordzeekanaalgebied | NZKG, een heldere presentatie over gaf en deze interessante video liet zien: https://lnkd.in/eqBnvUf3.

Nadat wethouder Jeroen Verwoort had verteld over het perspectief voor Velsen en de IJmond ging de messcherpe dagvoorzitter Natasja Van Den Berg met verschillende vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in gesprek over kansen en bedreigingen voor de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied. Het ging onder meer over de infrastructuur, groen staal, waterstof en de Energiehaven die binnen een paar jaar moet zijn gerealiseerd.

Veelgehoorde opmerking was dat we de mouwen moeten opstropen, zeker op het gebied van (kade)ruimte en de (energie)infrastructuur. Anders verliezen we de slag met andere regio’s in Europa. Verschillende ondernemers riepen op zo snel mogelijk aan het werk te gaan en elkaar op te zoeken tijdens het versnellen van processen.

Tijdens het uitstekende matchdiner van Grand Café Staal werd in een informele sfeer nagepraat over het event en ging het vizier langzaam op het sportieve hoogtepunt van de avond: Telstar-Roda JC. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Witte Leeuwen eigenlijk hadden moeten winnen van de nummer twee van de ranglijst.

De organisatie van Port of Football: toekomst NZKG kijkt terug op een succesvol event met een urgent inhoudelijk thema. Door het verbinden van meerdere bedrijvennetwerken stonden er 130 namen op de gastenlijst, een prachtig aantal in tijden dat de agenda’s van ondernemers en bestuurders erg vol zitten.

Hieronder een impressie van Port of Football: