20/04/23

‘Om CO2-uitstoot naar nul te krijgen, is verandermanagement nodig’

Een interview met: Christiaan Claessens (35) uit Dordrecht. Sinds een jaar is hij manager van het project ‘Net Zero Emissions’ bij Van Oord.  Hij studeerde civiele techniek aan de TU Delft. Christiaan deed in 2016 een traineeship bij Van Oord in Rotterdam, een groot familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer, en ging er niet meer weg. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de uitstoot van de organisatie in 2050 is teruggebracht naar nul.

Hoe ben je bij Van Oord terecht gekomen?

“Ik werk nu 6,5 jaar bij Van Oord. Na mijn studie civiele techniek in Delft heb ik een traineeship gedaan en ben ik hier blijven plakken. In mijn werk ben ik altijd veel met data en digitalisering bezig geweest. Daarnaast ben ik in mijn vrije uurtjes duurzaamheidsoplossingen voor Van Oord uit gaan werken. Dat heb ik namelijk altijd een super interessant thema gevonden. Dus toen ze ruim een jaar geleden een manager zochten voor het project ‘Net Zero Emissions’, dachten ze direct aan mij.”

Wat was zo’n duurzaamheidsoplossing waar je zelf aan werkte?

“Bij Van Oord schrijven we ons regelmatig in voor tenders, waarbij bijvoorbeeld de overheid een opdracht uitzet voor een nieuw windmolenpark. Ik ging dan op eigen initiatief uitrekenen wat de totale footprint van zo’n project zou zijn, inclusief opties hoe we het project duurzamer konden uitvoeren. We hebben deze tender helaas niet gewonnen, maar het was voor mij wel het omslagpunt waarop ik besloot: ik wil meer met duurzaamheid gaan doen.”

Jij bent nu projectmanager Net Zero Emissions. Wat houdt dat in?

“Van Oord heeft de ambitie om de CO2-uitstoot in 2050 naar nul terug te brengen. Hoe we dat gaan doen? Dat is waar ik me mee bezig houd. Het begint met het berekenen van de huidige hoeveelheid die we uitstoten: dat is al enorm complex. Het wordt nog een stuk complexer als je wilt voorspellen wat we in de toekomst gaan uitstoten. Iedere maand zijn er weer nieuwe innovaties, wetten en subsidies om rekening mee te houden. Het is dus een enorme puzzel, maar ik vind het razend interessant.”

Wat vind je er zo interessant aan?

“De energietransitie is hét vraagstuk van dit moment. Zeker voor een maritiem transportbedrijf als Van Oord. In mijn privéleven vind ik duurzaamheid ook belangrijk. Daarom kijk ik wat ik zelf kan doen: minder vlees eten, minder met de auto. Als je ziet wat het zou schelen als Van Oord op biobrandstof gaat varen. Joh, dan bespaar ik de uitstoot van mijn eigen leven wel duizend keer! Daar krijg ik zoveel energie van. Daar wil ik graag bij  betrokken zijn.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Ik ga met mijn elektrische scooter van mijn woonplaats Dordrecht naar het hoofdkantoor hier in Rotterdam. Op maandag bestaat mijn dag vaak uit 1-op-1 gesprekken met mensen uit het hele bedrijf. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is namelijk verandermanagement: mensen mee krijgen bij de transitie. De rest van de tijd ben ik bezig om samen met mijn team, dat bestaat uit tien medewerkers, informatie in kaart te brengen. We maken rapportages en berekenen de emissies voor nu en die van de toekomst. Binnen Van Oord gebruiken we vijftien soorten brandstof voor onze schepen en iedere brandstof heeft weer zijn eigen kenmerken, afhankelijk van het motortype. Dus we zitten ook een hoop te rekenen in Excel.”

Wat zouden oplossingen kunnen zijn om de uitstoot in de offshore industrie te verlagen?

“Een oplossing is het gebruik van groene brandstoffen. Een zeeschip op elektriciteit kan nog niet. Daarom laten wij nu bijvoorbeeld een nieuwe schip, de Boreas, bouwen dat op methanol kan varen: groene waterstof met CO2. Andere grote bedrijven investeren ook enorm in het verlagen van de footprint van hun schepen, waaronder Maersk. Het is nog niet zover dat we volgend jaar al onze schepen op methanol kunnen laten varen. Maar je ziet in de hele wereld wel een enorme beweging en investeringen op dit vlak.”

Wat is het meest lastige van jouw werk?

“Je kunt niet zomaar zeggen: we stoppen nu met uitstoten. Dan besta je volgend jaar niet meer en staan de vijfduizend medewerkers van Van Oord op straat. Tegelijkertijd kun je ook niet miljoenen investeren per project, dan maak je altijd verlies. Daarom moeten we inzichtelijk maken voor de klant hoe we duurzaamheid winstgevend kunnen maken, binnen de mogelijkheden die er nu zijn.”

En lukt dat?

“Je ziet in ieder geval dat er binnen Van Oord een enorme wil is om hier in te investeren. Waar ik een paar jaar geleden nog aan het pushen was om mijn ideeën voor het voetlicht te krijgen, wordt er nu actief naar gevraagd. Zo is het mijn team laatst gelukt een mooie voorspelling te maken van onze emissies naar 2030. Natuurlijk met nog veel marges, maar er was wel een mooie grafiek die meteen driftig gedeeld werd binnen alle lagen van de organisaties. Dat was gaaf om te zien.”

Je zit helemaal in de emissies en uitstootrapporten. Heb je ook nog iets met de offshore wereld zelf?

“Jazeker! Windmolens op zee vind ik machtig om te zien. Hoe groot die tegenwoordig zijn, dat is niet normaal. Het is zo enorm efficiënt om daar energie uit te halen. En verder vind ik alles waar Van Oord zich mee bezig houdt echt kicken: offshore wind, baggeren, die grote schepen. Dus ik vind de business heel leuk. Om daar dan het project ‘Net Zero Emissions’ te doen, is voor mij gewoon perfect.”


AYOP wil de diversiteit van werk in de offshore onder de aandacht brengen. Enerzijds om de branche meer bekendheid te geven en meer mensen naar de sector te trekken. Maar anderzijds ook om de medewerkers de erkenning te geven die ze verdienen. We maken een serie met meerdere medewerkers. Eerder publiceerden we het interview met Marcel en Chris van Equans, Jordy d’Hondt en Torben Verleg van Bluestream, Dennis Koningstein van DHSS, David van Baak van REYMJoep Riksen van C-Ventus en Rianne Tiggelman van FMTC Safety.