02/10/20

Nieuwsbericht RTV Seaport Interview Sylvia Boer

Citymarketing Velsen en RTV Seaport maken dit jaar een reeks televisieprogramma’s waarin de parels van Velsen centraal staan. De derde aflevering van .IJmuiden moet je zien ging over onder andere de offshore energiemarkt in het Noordzeekanaalgebied. Daarover werd Sylvia Boer geïnterviewd. Zij vertelde over de ontwikkelingen in de offshore energie (wind, olie & gas en decommissioning), de Energiehaven, de kansen voor de regio, de mogelijkheden voor samenwerkingen tussen de verschillende bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Het interview met Sylvia werd op de kanalen van Citymarketing aangekondigd: “De bedrijven in het Noordzeekanaalgebied die zich richten op offshore energie zijn verenigd in AYOP, wat staat voor Amsterdam IJmuiden Offshore Ports. Directeur Sylvia Boer vertelt over de grote kansen die er door de komst van twee grote windmolenparken liggen voor onze regio. De komst van de Energiehaven in IJmuiden, die in 2025 gereed moet zijn, is daar een onmisbare schakel in. Onlangs werden de energiereuzen Vattenfall en ENECO lid van AYOP. Voldoende om over te praten dus!”

Citymarketing houdt zich bezig met de promotie van IJmuiden en de gemeente Velsen. Dat doen zij samen met bestaande campagnes, topevenementen, organisaties en bedrijvennetwerken. Kijk voor meer informatie op ijmuiden.nl of volg citymarketing op social media (@puntijmuiden).