26/04/21

NIEUW AYOP-LID WORLDEMP BIEDT TOEGANG TOT HOOG OPGELEID TALENT

Onlangs heeft WorldEmp het lidmaatschap van AYOP ondertekend. WorldEmp verbindt digitaal en wereldwijd kennis, arbeidscapaciteit en vraag. Door de inzet op afstand van technische professionals elders in de wereld, wordt binnen twee tot zes weken een oplossing geboden voor het groeiend tekort van technisch personeel. Frank Korf, CEO WorldEmp: “Wij geloven dat het AYOP-netwerk grote potentie heeft voor WorldEmp. Ons concept geeft veel leden de mogelijkheid om te groeien omdat we beschikken over hoog opgeleid talent. Tevens verhoogt het de winstgevendheid van de organisatie.”

Sinds de oprichting in 2014 heeft WorldEmp een betrouwbaar netwerk opgebouwd voor het rekruteren van professionals op afstand. Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen tegen concurrerende kosten gebruik maken van technisch bekwaam en betrouwbare werknemers in het buitenland. Het Nederlandse moederbedrijf is gevestigd in Velsen-Zuid en heeft inmiddels meerdere kantoren in universiteitscentra en kenniscentra in het buitenland, waaronder India en Zwitserland.

De engineers worden als nieuwe collega aan het team van de organisatie toegevoegd voor het uitwerken van technische tekeningen, engineering, software development en nog veel meer. Ze worden geselecteerd op technische vaardigheden maar ook op probleemoplossend vermogen, een proactieve houding, agiliteit, assertiviteit en het vermogen aansluiting te vinden bij de Nederlandse cultuur. Deze aanwezige kwaliteiten worden versterkt door de training ‘Dealing with the Dutch’ waarbij een kandidaat met de trainer enkele scenario’s die zich op de werkvloer kunnen afspelen, nabootsen.

WorldEmp faciliteert voor de werknemers een fijne werkomgeving door eigen kantoren. Indien gewenst kan dat kantoor ook volgens de huisstijl en branding van de opdrachtgever worden ingericht. WorldEmp zorgt tevens voor de benodigde hardware, werkplek en communicatiehulpmiddelen. Via het digitale platform is de ‘collega op afstand’ altijd ‘live’ aanwezig in het Nederlandse kantoor van de klant. Op die manier is werken in korte sprints, ook met een team op afstand, eenvoudig en efficiënt te regelen.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Er is in Nederland een groot tekort aan technisch opgeleide mensen. Daar heeft ook onze branche mee te maken. De inzet van die goed opgeleide professionals in het buitenland is een mogelijkheid die op korte termijn een oplossing biedt. We denken dat WorldEmp hierin veel kan betekenen voor onze leden.”