09/06/22

NIEUW AYOP-LID SCHOUTEN OLIE DRAAIT HAND NIET OM VOOR ENERGIEVRAAGSTUKKEN

Recent heeft Schouten Olie zich bij AYOP aangesloten. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn is leverancier van duurzame brandstoffen voor onder andere de transport- en scheepvaartindustrie, smeermiddelen en partner op het gebied van energievraagstukken. Het familiebedrijf werkt aan een energie-efficiënte toekomst en is daardoor een relevante partner voor relaties die hetzelfde nastreven. Schouten Olie beschikt over de kennis van de internationale marktontwikkelingen en biedt het maatwerk van een familiebedrijf.

Om de energietransitie te versnellen is het gebruik van duurzame biobrandstoffen essentieel. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een zuivere en hoogstaande dieselkwaliteit en voldoet aan de EN15940-specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Daardoor kunnen bestaande dieselmotoren gewoon HVO gebruiken, zonder dat er aanpassingen aan het voertuig nodig zijn.

Leen Schouten Jr.: “Wij helpen onze relaties duurzaam op weg. De energietransitie is in volle gang. Daarom ligt onze focus op de reductie van Co2-uitstoot, NOx, roet- en fijnstof. Dit is terug te zien in ons productportfolio, er wordt continue gewerkt aan schonere producten die bijdragen aan brandstofbesparing, CO2-reductie en fossielvrij rijden. Al onze brandstoffen voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen en eisen die bestaande en nieuwe motoren stellen.”

Zo wordt voor de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment, HVO, geen aardolie gebruikt. Schouten Olie heeft tevens met haar partners TRAXX Diesel ontwikkeld en is ook betrokken bij de ontwikkelingen rondom Waterstof. Eveneens een mooie stap in de verduurzaming.

Leen Schouten Jr.: “Met het verduurzamen van onze producten en processen willen wij samen met onze relaties een positieve impact realiseren voor de mensen en gemeenschappen waar we mee en voor werken. Verduurzamen doe je samen, stap voor stap.”

De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug naar 1935. Als derde en jongste zoon in een schippersfamilie greep Leen Schouten net mis. Zijn vader had twee boten en die gingen naar zijn twee broers. Dus Leen moest iets anders gaan doen. Zodoende startte hij in 1935 een kleine olie- en benzinehandel. 85 jaar later is die kleine zaak uitgegroeid tot een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen en smeermiddelen van nu, met zijn kleinzonen/derde generatie aan het roer. De vierde generatie is inmiddels ook actief in de organisatie en kijkt vol enthousiasme uit om het roer over te nemen.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Waar een familiebedrijf groot in kan zijn! Schouten Olie ademt vooruitgang en duurzaamheid en draagt actief bij aan ontwikkeling. De potentiële samenwerking met de AYOP-leden komt die ontwikkeling, en dus ook de verduurzaming van onze sector zeker ten goede.”