26/01/23

Nieuw AYOP-lid: Braspenning Group

Braspenning Group heeft het lidmaatschap van AYOP ondertekend. Het nieuwe lid is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in het verwijderen van respectievelijk beschermen tegen corrosie en het conserveren van met name stalen oppervlakken. Daarnaast bouwt het bedrijf steigers en levert offshore rope access diensten. Kees Jan Groen, Commercieel Directeur Braspenning: “Met de overname van De Back in Velsen en IJmuiden is onze aanwezigheid in de regio vorig jaar vergroot. We zoeken graag aansluiting bij professionele en enthousiaste bedrijven in de offshore en daarbuiten.”

Op scheepswerven worden door Braspenning jack-ups, drilling rigs en semi-submersibles maar vooral veel schepen die op zee diensten leveren, gestraald en geschilderd, dan wel in de steigers gezet. Tevens maken klanten gebruik van de bedrijfshallen (tot maxinaal 40 x 19 x 8m) in IJmuiden, Beverwijk en Amsterdam. Rope access doet het bedrijf voornamelijk offshore, in olie en gas, dan wel in wind(parken).

Het bedrijf is in 1956 opgericht, inmiddels zit de derde generatie, Heino Braspenning aan het roer.

Naast activiteiten in de offshore en werven is het bedrijf actief in transport (treinen), marine- en cruiseschepen, infra (bruggen, remmingswerken) en de bouw.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “De veelzijdigheid en offshore ervaring van de Braspenning Group brengt veel expertise en passie mee binnen het AYOP-netwerk. Daar zijn we blij mee.”