03/06/19

Lubbers Logistics Group neemt meerderheidsbelang in Uniworld Logistics Singapore

Lubbers Logistics Group, de logistiek specialist voor de energie sector en aanverwante industrieën, neemt per ingang van 1 juni 2019 het meerderheidsbelang in Uniworld Logistics Singapore Pte Ltd. De activiteiten van de Singapore afdeling van Uniworld Logistics Group worden volledig geïntegreerd in Lubbers Global Freight en zal verder gaan onder de nieuwe merknaam Lubbers Uniworld Global Freight Singapore Pte Ltd.

De overname is onderdeel van Lubbers’ strategie om haar positie binnen de wereldwijde logistieke markt, met focus op de energie sector, verder te verstevigen. Uniworld Singapore zal onderdeel worden van het netwerk van Lubbers Global Freight, maar zal ook het vertegenwoordigende kantoor van Uniworld Logistics Group, met haar hoofdkantoor in India, blijven.

Door deze overname vestigt Lubbers Global Freight zich nu in Azië (APAC regio) en voegt hiermee een significant aantal nieuwe handelsroutes aan het wereldwijde netwerk toe. Lubbers is er trots op dat de kennis en ervaring van het Uniworld Singapore team, dat onder leiding staat van Dhr. Shah Eran, aan het bedrijf wordt toegevoegd en verwelkomt de nieuwe collega’s in het Lubbers team.

In de komende periode zal de Singapore vestiging volledig worden geïntegreerd in de Lubbers organisatie op het vlak van IT systemen, rapportages, VGWM-beleid en procedures.

Per ingang van 1 juni zal Dhr. Steven Slim in de functie van Regional Director APAC de leiding nemen in het verder ontwikkelen van Lubbers Uniworld Global Freight in deze regio. Steven heeft de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan in management functies bij verschillende logistieke dienstverleners, met focus op de olie & gas industrie, in Azië. Steven zal gevestigd zijn in Singapore.

Ger Engelsman, CEO Lubbers Logistics Group: “Met deze overname zetten we een belangrijke stap in onze ambitie om een wereldwijd netwerk met focus op de energiesector op te zetten en ons bedrijf te laten groeien op het vlak van gespecialiseerde multimodale transport- en logistieke dienstverlening. Wij zijn erg trots op onze samenwerking met Uniworld, welke zeker weten nieuwe kansen voor onze klanten gaat bieden”.

Prem Kumar, CEO Uniworld Logistics Group: “We houden een belangrijk minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf, welke hierdoor ook een volwaardige vestiging binnen het Uniworld netwerk zal blijven. We zullen onze sterke aanwezigheid in Azië en het Indisch subcontinent niet alleen behouden, maar ook verstevigen. De samenwerking met Lubbers brengt ervaring en expertise van de energiesector naar de Uniworld Group en brengt nieuwe klanten in de APAC regio naar Lubbers, wat ons gezamenlijk tot een sterke wereldwijde speler maakt.”

Uniworld Logistics Group biedt one-stop-shop oplossingen voor alle logistieke behoeften. Uniworld levert services zoals wereldwijde forwarding, supply chain management, douane formaliteiten en warehousing. Het bedrijf is in 2002 met 5 kantoren in India en omgeving gestart. Vandaag de dag heeft het bedrijf 30 kantoren in 7 landen en worden meer dan 500 wereldwijde bestemmingen bediend. www.uniworld-logistics.com

Sinds 1929 levert Lubbers Logistics Group professionele transport en logistieke diensten aan de energiesector en beschikt het over een wereldwijd netwerk. Lubbers levert aanvullende diensten zoals boortoren verhuizingen, project management, personeelsdiensten en (offshore) container en basket verhuur. Lubbers Global Freight biedt wereldwijde multimodale logistieke diensten en forwarding. Ongeacht hoe complex, urgent of groot de vracht, Lubbers Global Freight vervoert het naar iedere plek op de wereld. Met een uitgebreid netwerk, regionale kennis en een persoonlijke aanpak wordt levering tot op de plek van bestemming gegarandeerd. www.lubbers.net