29/05/24

LOL-bijeenkomst KNRM IJmuiden groot succes

Op 28 mei ontmoetten AYOP-leden elkaar tijdens de Leden-Ontmoeten-Leden-bijeenkomst met het thema “Veilig werken op zee”. We waren ditmaal te gast bij de KNRM in IJmuiden – een mooie locatie die perfect aansluit op het thema. Diverse leden deelden informatie over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van veilig werken op zee. Een mooie kans om van elkaar te leren.

  • Den Helder Airport vertelde over het verschil tussen veiligheid en beveiliging, bescherming van de kritische infrastructuur op de Noordzee en de veiligheidsmaatregelen die je op de luchthaven kunt vinden, o.a. door NoordWest Services & Security.
  • Industrieel Klimmen deelde informatie over beschermingsmiddelen en liet o.a. een demo zien van het SKYVEST; een vest met een geïntegreerde airbag om verwondingen bij vallen van lage hoogte te voorkomen.
  • eWorksKnowledge Insight en FMTC Safety Group gaven een presentatie over samen werken aan veilig werken op zee. Ze bespraken de veiligheidsrisico’s van het moment en vertelden welke trainingen en tools zij hiervoor bieden.
  • Shiptron MCS nam ons mee in de wereld van communicatie en geofencing, waar AIS AtoN, Geofencing​ en andere AIS-systemen aan bod kwamen.
  • KNRM liet een video zien over haar werk, belichtte het belang van hulpverlening op het water en gaf ons o.a. de website veiligwerkenopzee.nl mee.
  • We sloten af met een pitch van ons nieuwe lid Middle Point.

Na de presentaties nam Jeroen Wooning van de KNRM ons mee voor een korte rondleiding over het terrein. Net op tijd voor de regen waren we in het gezellige café op het KNRM-terrein, waar de bevlogen vrijwilligers ons voorzagen van een drankje. Hier was alle ruimte om na te praten en ideeën uit te wisselen.

 

Presentatie gemist of iets teruglezen? Je kunt de presentatie hieronder downloaden:

Presentatie ‘Veilig Werken op Zee’, 28 mei 2024