10/03/20

Ledenbijeenkomst bij Van Gool Hef- en Hijstechniek

Op dinsdag 10 maart waren de Amsterdam IJmuiden Offshore Ports leden uitgenodigd voor een Leden-Ontmoeten-Leden bijeenkomst bij Van Gool Hef- en Hijstechniek in Beverwijk.

Knowledge Concepts
Jan Paul Raven van Knowledge Concepts gaf een presentatie over de stemgestuurde hoofdgedragen (helm) tablet van RealWare. Bekijk hier een demonstratie. Ingenieurs en monteurs kunnen tijdens een inspectie of reparatie over de juiste informatie beschikken en/of rechtstreeks kunnen communiceren met collega’s als ze ergens niet uitkomen.

Van Gool Hef- en Hijstechniek
Pieter van Duijn – commercieel directeur, verzorgde naast een presentatie ook een rondleiding langs verschillende proefopstellingen, waaronder een kalibratiebank. Met uitzondering van de gespecialiseerde testlaboratoria, is Van Gool sinds kort het eerste hef- en hijsmiddelenbedrijf in Europe met een kalibratiecapaciteit tot 350 ton. De machine test lastmeetapparatuur op trek- en compressiekrachten. Door deze nieuwe aanwinst kan Van Gool apparaten van over de hele wereld kalibreren. Tijdens de rondleiding werden diverse trek- en lastproeven in de praktijk getoond.

Na afloop was er gelegenheid tot netwerken met de overige leden.

Kortom, een zeer inspirerend programma waar innovaties centraal stonden!

Kijk hier naar de foto’s.