12/04/23

Kennissessie RVO – Vattenfall goed bezocht

11 april organiseerden we in samenwerking met Netherlands Enterprise Agency (RVO) en Vattenfall een kennissessie voor onze leden en de leden van North Sea Energy Gateway, op de locatie van WinSys – IT Solutions in het mooie IJmuiden. De leden kregen inzicht in de ontwikkelingen van offshore wind op de Noordzee en in het bijzonder de aankomende tender voor IJmuiden Ver en de bouw van het park Hollandse Kust (zuid) door Vattenfall.

Ruud de Bruijne (RVO) nam ons mee in de visie op groei van de Nederlandse Offshore Wind en Energy, wat de uitdagingen zijn voor de komende jaren zoals groei van turbines, de impact op ecologie, de supply chain, ruimte en havens. Daarnaast werd er ingegaan op de aankomende tender voor IJmuiden Ver en ontwikkelingen voor waterstofproductie op zee.

Robin van Buchem (Vattenfall) vertelde uitgebreid over de totstandkoming van windpark Hollandse Kust (zuid), wat de toekomst zou brengen op het gebied van Operation en Maintenance en welke positieve rol Vattenfall aan de regio bijdraagt. Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingsverbanden met opleidingsinstituten en kennisinstellingen.

Het laatste woord was aan een aantal nieuwe leden die zich door een korte pitch aan de leden konden ‘voorstellen.