25/04/24

ITUS Global: welkom!

In de wereld van offshore olie- en gasapparatuur staat veiligheid voorop. Generatoren, compressors en pompsystemen moeten bestand zijn tegen hevige omstandigheden. ITUS Global ontwikkelt speciaal voor dit soort kritieke apparatuur op maat gemaakte behuizingen en verpakkingen (enclosures & packaging). Ze verzorgen het hele proces, van concept en inmeten tot productie en installatie. Met deze expertise is ITUS Global een mooie aanvulling op onze leden.

 

Nieuwe connecties op de Nederlandse markt

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is pas net gestart in Nederland. Het is aan Peter van Wessel om het businessmodel van ITUS Global in Nederland – en hopelijk verder in Europa – uit te rollen en te beoordelen waar de mogelijkheden liggen. Over het lidmaatschap van AYOP zegt Peter: “Door mijn verleden bij Oiltanking in de Amsterdamse haven en actieve lidmaatschap van ORAM kende ik AYOP al. De competenties van ITUS Global liggen nu net in de offshore sector, dus daar zit een goede match. We zien veel potentieel in contacten met zowel leveranciers als fabricagepartners.”

 

Veilige behuizingen zijn cruciaal

Ook laat Peter weten veel kansen te zien in huidige én toekomstige offshore energy projecten: “Er worden nu veel windturbines gebouwd op de Noordzee. Dit gebeurt met een heel hoog ambitieniveau en er moet nog veel capaciteit bij. Maar ook voor toekomstige productie plants voor waterstof of eventuele CO2-opslagen zijn veilige behuizingen cruciaal. Daar kan ITUS Global een steentje bijdragen.”

AYOP-directeur Dionne Ruurda is het daar helemaal mee eens: “Veiligheid is één van de belangrijkste aspecten in de offshore energy sector. Dat zie je al bij wind op zee, maar ook zeker bij de ontwikkelingen rond waterstof en CO2-opslag. De oplossingen van ITUS Global sluiten hier goed op aan en kunnen voor onze leden een mooie kans zijn. Ik ben dan ook blij dat ITUS Global zich heeft toegevoegd als lid.”