07/07/23

In memoriam Leo van der Marel

Het droevige bericht dat ons bestuurslid Leo van der Marel volkomen onverwacht woensdag 5 juli ’s avonds onderweg naar Italië op luchthaven Schiphol is overleden, is ook bij ons als een bom ingeslagen.

Leo was al snel na de oprichting van AYOP (1985) in de jaren negentig als bestuurder betrokken en was één van de smaakmakers bij onze reizen en beursbezoeken. Altijd goed gemutst, voor iedereen een luisterend oor en altijd bereid om bij te springen waar nodig. Toen hij een andere betrekking, buiten de offshore aanvaardde, werd zijn betrokkenheid bij AYOP tijdelijk onderbroken. Maar in 2015, toen Leo via zijn werkgever Mistras weer in de branch terugkeerde, stond hij er direct voor open om weer tot het bestuur toe te treden. AYOP ging verzelfstandigen en Leo heeft met zijn grote netwerk aan de uitbreiding van het ledenbestand gewerkt.
Binnen het bestuur was Leo altijd voorstander van het harmoniemodel en zorgde hij voor een plezierige sfeer. De inzet en betrokkenheid van Leo was tomeloos. Altijd op de hoogte, altijd ‘aan’ als het AYOP betrof. Een man waar het bestuur, het AYOP-team en de leden op konden bouwen en vertrouwen.
Ook na zijn pensionering in 2020 bleef Leo zijn werkzaamheden voor AYOP voortzetten. Met zijn eigen bedrijf Marel039 Consultancy deelde hij met grote passie zijn kennis en zijn grote netwerk. Want stilzitten was niks voor Leo.
Leo wilde nog één jaar, tot zijn termijn voorbij was, in het bestuur meedraaien en zich daarna op zijn andere hobby’s richten.

Leo was vooral een uitzonderlijk vriendelijke man en prettig in de omgang. Belangstellend, meelevend. Goedlachs en, ook privé, betrokken en enthousiast. Altijd even bellen met het AYOP-team om ‘bij te praten’. Dat daar nu zo abrupt een einde aan is gekomen, is nauwelijks te bevatten.

Wij herinneren ons Leo als een fijne collega en vriend.
Wij wensen Carla, Pim en Isabel, Sofie en Wessel en de kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Leo, we gaan je ontzettend missen, fijn je gekend te hebben. Bedankt voor alles!

Op verzoek van de familie sturen wij bijgevoegd de rouwkaart en is iedereen uitgenodigd om bij de uitvaart aanwezig te zijn.
Heb je een leuke herinnering aan Leo, of een mooie foto? Via zijn Memori-pagina kun je dit delen. Hier vind je ook meer informatie over zijn afscheid: https://memori.nl/gedenkplaats/leo-van-der-marel

Het bestuur en team van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports