14/02/24

Hijscontractor Conbit lid van AYOP geworden

Onlangs heeft Conbit, specialist in gecompliceerde hijs- en constructietechniek, het lidmaatschap van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports ondertekend. De hijscontractor is actief in onder andere de olie- & gasindustrie, offshore windindustrie en levert hijsoplossingen die het mogelijk maken om offshore modules te vervangen zonder de inzet van kraanschepen. Bram van Oirschot, Commercial Director Conbit: “Al werkt Conbit over de hele wereld, de Noordzee is toch ons thuis. Wij zijn vereerd om ons bij AYOP aan te sluiten en om collega-leden te inspireren op het gebied van hijsen op zee.”

Conbit is gevestigd in Eindhoven, al werken de ‘hijsers’ van Conbit wereldwijd en vooral op zee. Conbit heeft ruim 70 werknemers in dienst en is al meer dan twintig jaar actief in de olie en gas, wind, petrochemische en telecomindustrie. Door hun achtergrond als engineeringbedrijf kan Conbit alternatieve hijsmethoden aanbieden. Daarnaast leveren zij hijstools voor de high-tech industrie en de offshore windmarkt in de Benelux regio. Het nieuwe AYOP-lid opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, Houston en Kuala Lumpur, samen met partners op tal van locaties.

Bram: “We zijn sterk in hijsen en rigging, maar optimaliseren eigenlijk het gehele proces. Zo ontwerpen we zelf de kranen en gereedschappen, voeren hijs- en operationele werkzaamheden uit, of adviseren over constructies en onderhoud. We leveren de systemen van concept tot levering, van hardware en alles daartussenin. Vaak worden we ook gevraagd als er een verbinding tussen nieuwe en bestaande offshore installaties moet worden gemaakt, of om de topsides op het leidingwerk in de jacket aan te sluiten.”

Wanneer een platform of substation moet worden onderhouden of gemodificeerd, waarvoor vaak hijs- en handlingwerkzaamheden nodig zijn, zorgt Conbit ervoor dat de operationele en financiële impact tot een minimum wordt beperkt om zo productieverlies zoveel als mogelijk te voorkomen.

De afdeling Crane Services van Conbit biedt wereldwijd oplossingen voor zowel offshore als op schepen geïnstalleerde kranen. Ervaren ingenieurs voeren nauwgezette inspecties uit. Van routinematig onderhoud tot ingewikkelde upgrades om de prestaties en levensduur van kranen te verbeteren. Van volledige revisie tot kraanvervanging.

Een opvallende dienst is het vervangen van kranen op offshore substations. Bram: “We kunnen voor de klant het complete project verzorgen: inkoop, fabricagemonitoring, engineering, offshore verwijdering van de oude kraan, aanpassingen aan de voet en het dek, offshore hijsen van de nieuwe kraan, installatie en inbedrijfstelling van de nieuwe kraan.”

Dionne Ruurda, directeur AYOP: “Conbit heeft een groot internationaal netwerk. Dit biedt een grote kans voor onze leden omdat ze via Conbit in contact kunnen komen met internationale partijen.”