16/01/23

Groothandel DEXIS Netherlands tot AYOP-netwerk toegetreden

Onlangs heeft DEXIS Netherlands het lidmaatschap van AYOP ondertekend. De groothandel is voornamelijk actief in industriële sectoren waaronder on- en offshore, maritiem en duurzame energie. Patrick Worp, commercieel manager bij DEXIS Netherlands: “DEXIS Netherlands is lid geworden van AYOP zodat we in de regio Amsterdam, IJmond, kortom Noord-Holland met de andere leden proactief de efficiëntie en kwaliteit van het supply chain proces vergroten. AYOP is een ideaal platform om gezamenlijk met de leden toegevoegde waarde te leveren aan de duurzaamheid en ontwikkeling in de regio.”

DEXIS Netherlands is onderdeel van de Descour & Cabaud Groep die in Europa, Noord-Amerika en Azië actief is met hun drie pijlers DEXIS, Prolians en Hydralians. In Nederland heeft DEXIS zes vestigingen: Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Leiden, IJmuiden en Zaandam. In Nederland werken meer dan vijfhonderd medewerkers.

DEXIS is groothandel met nationale en internationale klanten voor de industriesector van gebruiksgoederen, industriële goederen (zoals hydrauliek, aandrijftechniek) en persoonlijke beschermingsmiddelen met onder andere (genormeerde) werkkleding en CAT III PBM’s.

All-in-one solution formule

Maar DEXIS is meer dan dat. Nauwe samenwerking met fabrikanten en leveranciers, naast de eigen kennis van de markt, heeft ervoor gezorgd dat DEXIS diverse specialismen onder één dak heeft weten samen te brengen waardoor een all-in-one solution formule en de nieuwste ontwikkelingen kan worden geboden. Patrick: “Wij willen onze klanten en partners ondersteunen in multi-specialisme en hen voorzien in een kostenefficiënt MRO-beheer (maintenance, repair and operating). Daarnaast vinden we het belangrijk om onze klanten en partners continu te informeren over innovaties, trends en ontwikkelingen. MRO-beheer is immers veel meer dan producten bewaren en leveren.”

Duurzame leverancier

DEXIS is aangesloten bij ‘Duurzame leverancier’, het platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid. Patrick: “Wij dragen graag ons steentje bij aan een gezonde planeet, zodat we nu, maar ook over duizend jaar nog kunnen genieten van deze gezonde aardbol. Dat is zichtbaar in het bestelproces, op onze vestigingen, in ons magazijn, in ons logistieke beleid maar ook in de compensatie van onze CO2-uitstoot.”

De Dexis ScanApp is een tool met op maat gemaakte bestellijsten om middels het scannen van de barcode, snel en gemakkelijk een product te bestellen. DEXIS introduceerde de digitale bouwcontainer om het bestelproces en de herbevoorrading op een zo duurzame en efficiënt mogelijke manier te regelen. Patrick: “De klant heeft een eigen mini-magazijn op de bouwplaats van waaruit door gebruik van de Dexis ScanApp direct besteld kan worden. Bestellingen worden naar wens gebundeld, in een beperkt aantal leveringen per week. Dat bespaart transportkosten én brandstof.” Bovendien zijn de vrachtwagens in het wagenpark uitgerust met de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) waarbij uitlaatgassen omgezet worden in het onschadelijke stikstofgas en waterdamp dankzij het gebruik van AdBlue®. Daarnaast is het ‘wagenpark’ uitgebreid met elektrische bakfietsen waarmee last-mile leveringen worden gedaan. De afvalstroom wordt beperkt door bestellingen te leveren in emballagebakken in plaats van in kartonnen dozen. De ruim 400.000 dozen die toch nog nodig zijn voor het verpakken en versturen van bestellingen, zijn 100% biologisch en volledig afbreekbaar. De dozen zijn Cradle-2-Cradle gecertificeerd waardoor ze zelfs veilig zijn om op te eten.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Dat DEXIS duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, en daar ook actief mee aan de gang is gegaan, spreekt ons, naast het assortiment, erg aan. Alleen met elkaar kunnen we stappen maken.“