16/05/24

Gluren bij de buren: Cork

Op 14 en 15 mei hebben de AYOP-leden gegluurd bij de Ierse buren in Cork. Met vijf bezoeken aan bedrijven en onderwijsinstellingen, een bezoek aan de burgemeester van Cork en gezelligheid met elkaar, was het een zeer geslaagde trip.

Door deze trip zijn we meer te weten gekomen over de Ierse offshore energy ontwikkelingen, er zijn nieuwe internationale contacten gelegd en de leden hebben elkaar nog beter leren kennen.

De extreme weersomstandigheden in Ierland zorgen voor de nodige uitdagingen bij het ontwikkelen van wind op zee. Voor de toekomst wordt vooral ingezet op floating wind. We hebben een aantal innovatieve voorbeelden mogen zien bij LIR National Ocean Test Facility

Bij National Maritime College of Ireland (NMCI) zijn we meer te weten gekomen over de maritieme opleidingen in Ierland. Opvallend is dat er in de universitaire opleidingen in Ierland ook praktisch onderwijs wordt gegeven. Simply Blue Group heeft ons meer verteld over de kansen en uitdagingen voor offshore wind in Ierland en het Ierse tender proces voor nieuwe windmolenparken. Green Rebel is specialist in geografische en ecologische dataverzameling en de verwerking daarvan. En bij Irish Mainport Holdings hebben we inzicht gekregen in de maritieme diensten die zij leveren aan onder andere offshore windmolenparken.