10/12/20

FMTC IS TOEGETREDEN TOT AMSTERDAM IJMUIDEN OFFSHORE PORTS

Veiligheidstrainingen varen met boten, (met een helikopter) in het zwembad, op een helideck, brandbestrijding of in een windmolen

Onlangs heeft FMTC het AYOP-lidmaatschap ondertekend. FMTC is gespecialiseerd in het verzorgen van kwalitatieve veiligheidstrainingen, zoals offshore trainingen (OPITO & NOGEPA), wind trainingen (GWO), maritieme trainingen (STCW) en industrie trainingen. Michel Hogervorst, Managing Director FMTC: “Met ons lidmaatschap van AYOP willen we in contact blijven met de sector en bedrijven waar wij de medewerkers voor trainen. Op deze manier blijven wij aandacht besteden aan veiligheid en kunnen we goed blijven inspelen op de wensen vanuit de markt op het gebied van veiligheidstrainingen.”

FMTC is een veiligheidstrainingscentrum voor Offshore-, Wind-, Maritieme- en Industrietrainingen. Onder leiding van gecertificeerde FMTC-instructeurs volgen deelnemers theorielessen en vooral praktijkoefeningen zodat de deelnemers altijd bewust zijn van de veiligheid op de werkvloer van hoog risicoberoepen. De deelnemers leren hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit om zo letsel en schade te beperken.

De trainingen worden gegeven op realistische objecten die voor de mensen uit de branche herkenbaar zijn. Er wordt gevaren met Fast Rescue boten en reddingssloepen. In het zwembad wordt getraind in het overleven op zee maar ook hoe je uit een helikopter die te water is geraakt moet ontsnappen. Op verschillende klimtorens wordt er getraind voor redden en werken op hoogte. Met veel verschillende brandende objecten, gebouwen en schepen wordt er geleerd hoe verschilde soorten branden kunnen worden geblust. Van een verbandje aanleggen tot een hechting zetten wordt getraind op EHBO-poppen.

FMTC beschikt over trainingscentra op de meest geschikte plaatsen over de hele wereld. De locatie op Schiphol is één van die wereldwijde trainingslocaties. Met de luchthaven ‘om de hoek’ goed bereikbaar voor internationale deelnemers en de deelnemers uit de regio. FMTC heeft in IJmuiden een trainingslocatie waar onder andere vaartrainingen met snelle boten en reddingssloepen worden gegeven. Daarnaast beschikt FMTC in Nederland nog over locaties in Dordrecht en Lage Zwaluwe en bieden in-company trainingen, of trainingen aan boord van schepen. Internationaal zijn er locaties in Houma, Verenigde Staten en de pas geopende locaties in Duinkerke, Frankrijk en Ras Tanura, Saudi-Arabië.