13/05/19

Container Terminal Beverwijk (CTB) overgenomen door Ter Haak Group

Richard ter Haak bundelde krachten met zijn zoon Michael ter Haak van het internationale container bedrijf CBOX Containers. De 3e en 4e generatie ter Haak werken anno 2019 samen op het gebied van container overslag en vervoer. Per 1 april hebben zij nu ook de activiteiten van Container Terminal Beverwijk (CTB) overgenomen.

CTB kan hiermee profiteren van de terminals van Ter Haak in Amsterdam en IJmuiden en de binnenvaart diensten van BCA Intermodal. “Door het samenvoegen van de activiteiten ontstaat een frequenter vaarschema naar de diverse terminals in Rotterdam en Antwerpen met vaste slots. Hiermee kan CTB een nog betere dienstverlening aan haar klanten bieden.” Aldus Michael ter Haak.

Het samengaan van de activiteiten heeft verder geen gevolgen voor de terminals van Ter Haak en CTB. Zowel Amsterdam, IJmuiden en Beverwijk blijven onderdeel van het netwerk.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven en de IJmond. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied en de IJmond is.

Over CBOX Containers
CBOX Containers verhuurt en verkoopt een breed scala aan nieuwe en gebruikte containers over de hele wereld. De containers zijn onder andere geschikt voor opslag, transport en accommodatie.