07/12/20

CHC IS BIJ AMSTERDAM IJMUIDEN OFFSHORE PORTS AAN KOMEN VLIEGEN

Canadian Helicopter Corporation (CHC) Helicopters Netherlands (HN) is toegetreden tot Amsterdam IJmuiden Offshore Ports. CHC HN is de Nederlandse tak van de CHC welke in 2005 Schreiner Helicopter North Sea heeft overgenomen. Jurgen Pille, Captain CHC HN: “Gezien de ontwikkeling van offshore windparken zien wij dat de haven van IJmuiden een belangrijke rol zal gaan spelen. Toetreding tot AYOP biedt kansen. Natuurlijk spelen de CTV’s een belangrijke rol in de ontwikkeling en onderhoud van de windmolenparken. Maar door de soms onvoorspelbare weersomstandigheden op de Noordzee valt er echter, in de crew transfer, synergie te behalen door een juiste combinatie van CTV’s en helikopters in te zetten om te komen tot een veilige, efficiënte ‘All weather crew transfer’ oplossing.”

CHC HN is gestationeerd op Den Helder Airport (DHA) vanaf waar zij voornamelijk offshore transportdiensten aanbiedt ten behoeve van de Olie & Gas- en de renewable industrie. CHC HN vervoert jaarlijks meer dan 500.000 passagiers en beschikt over de mogelijkheid om passagiers te hoisten naar offshore- en onshorelocaties en -installaties zoals windmolens. CHC HN opereert niet alleen vanaf DHA maar biedt service in de gehele Southern North Sea regio.

Vloot
De huidige vloot van CHC HN bestaat uit een 6-tal AW139 twin engine helicopters waarmee 12 passagier en 300 kg vracht vervoerd kan worden. Voor grotere aantallen passagiers/vracht kan er een beroep gedaan worden op de H175 en de S92 welke respectievelijk 16 en 19 passagiers kunnen vervoeren.

Trainingsfaciliteit
CHC HN beschikt op DHA onder andere over een eigen onderhoudsorganisatie, Integrated Operation Center, grond afhandeling, passage afdeling en een indoor Hoist Training Faciliteit. Daar krijgen offshore medewerkers (Olie & Gas of wind) welke gehoist moeten worden, onder gecontroleerde omstandigheden normale en emergency procedures aangeleerd. Andere services van CHC zijn helideck inspecties op vaste installaties alsmede op schepen, third party maintenance, CAMO services en alle logistieke benodigdheden voor de vervoersaanvraag.

Duurzaamheid voorop
CHC HN heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hoewel helikopters de reputatie hebben om milieuvervuilend te zijn, stoten ze echter vele malen minder stikstof en koolstofdioxide per passagier uit dan bij transport met conventionele schepen. CHC HN doet er alles aan om die uitstoot nog verder terug te brengen. Bijvoorbeeld door het kiezen van de meest optimale vlieghoogte en snelheid om het verbruik te verminderen. Of door een CO2-neutrale optie aan te bieden, door gebruik van biobrandstoffen afkomstig uit reststoffen van de voedselindustrie in combinatie met een CO2 compensatie optie. Ook heeft het bedrijf maatregelen getroffen om ook de bedrijfsvoering energieneutraal te krijgen.