21/11/23

CBOX Containers 125e lid van AYOP

Op de Offshore Energy beurs in de RAI in Amsterdam opent CBOX Containers als 125e lid van de Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) op 28 november het AYOP-paviljoen met een standhoudersontbijt. CBOX Containers verhuurt en verkoopt nieuwe en gebruikte containers variërend van zeecontainers tot offshore DNV containers, geschikt voor opslag, transport en accommodatie.  Frank ter Haak, directeur Business Development bij CBOX Containers: “Nadat ik bij mijn vorige werkgever al had ervaren hoe effectief de synergie binnen AYOP werkt, was het voor ons een logische keuze om ook met CBOX lid te worden. We geloven in de kracht van samenwerking en synergie binnen de offshore sector en zien in AYOP de ideale plek om bij te dragen aan de energietransitie.”

Dionne Ruurda, directeur AYOP: “We zijn blij met de groei die we als vereniging doormaken, maar groei is geen doel op zich. Een nieuw lid moet vooral een aanvulling op het geheel zijn, een versterking van de keten. De leden moeten cohesie hebben, elkaar in samenwerking en delen van kennis kunnen vinden. Want alleen dan kunnen we die grote opgave van de energietransitie aan. De jarenlange ervaring van CBOX Containers in de sector en de kennis die zij met de andere leden kunnen delen op is van grote meerwaarde voor AYOP.”

Offshore containers

Vandaag de dag vinden steeds meer offshore containers hun weg naar de offshore energiesector waaronder olie- en gasexploratie en windmolenparken vallen. En dat zal met de komst van nieuwe windparken op zee alleen maar toenemen. Een offshore container is speciaal ontworpen om de extreme offshore omstandigheden te weerstaan. Ze zijn veel robuuster dan gewone zeecontainers en kunnen dus letterlijk tegen een stootje. Offshore containers, ook wel genoemd CCU’s (Cargo Carrying Units) worden gebruikt om materialen en goederen te transporteren en op te slaan, zoals zware offshore materialen als reserveonderdelen, apparatuur, pijplijnen, buizen, kettingen en haken, voor bijvoorbeeld laswerk op de bodem op de zee. Maar ook bijvoorbeeld voor het transport en de opslag van big bags met grout, een mortel waarmee bij de installatie van windmolenparken op zee, de windmolens op de zeebodem worden verankerd.

Frank ter Haak: “Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop in de offshore. Onze containers voldoen daarom aan de DNV 2.7-1 / ISO 10855 offshore standaard, regelementen opgesteld volgens ‘Det Norske Veritas’ (DNV). Dit is een Noors classificatiebureau voor de energie–, maritieme–, olie– en gasindustrie. Deze normering garandeert en waarborgt de consistentie, robuustheid én veiligheid van de container. Een must.”

De vloot van CBOX Containers bestaat uit verschillende maten en uitvoeringen, inclusief maatwerkmodificaties. Behalve offshore DNV containers verhuurt en verkoopt het bedrijf ook zee- en opslagcontainers, koelcontainers, cabincontainers en milieucontainers.

CBOX Containers is gevestigd in Amsterdam en heeft vestigingen in Hongkong, Shanghai, Sydney en Antwerpen.