24/10/22

Boortoren via Decom Amsterdam op weg naar het Midden-Oosten

KOOLE Contractors en Mammoet, beide AYOP- en DecomMissionBlue-lid, zijn op de decomwerf van KOOLE in Amsterdam de laatste  tijd druk bezig geweest met de cantilever drilling tower. Deze boortoren werd eerder vanuit Paragon in West- Afrika naar Decom Amsterdam vervoerd. Na aankomst op de decom yard eind april is het reusachtig gevaarte zorgvuldig uitgeladen en veiliggesteld op de werf. De boortoren is werd daarna verkocht aan een klant in het Midden-Oosten en moest daarom klaargemaakt worden om het schip op te kunnen.

De boortoren is bij Decom Amsterdam door Mammoet met SPMT’s (Self Propelled Modular Transporters) opgepakt en 180 graden gedraaid zodat de toren op het schip zou passen. Toen het schip in positie lag, werd de boortoren met de SPMT’S het schip opgereden. RollDock heeft alles zeevast en klaargemaakt voor transport. Zaterdag 22 oktober was het zover, en heeft het geladen schip de haven van Amsterdam verlaten, op weg naar het Midden-Oosten, via Kaap de Goede Hoop. De totale reis zal zo’n 35 tot 40 dagen duren.

Samenwerking in optima forma

Vier Nederlandse bedrijven, te weten MARNEX, RollDock, Mammoet en KOOLE Contractors, hebben deze grootse klus dankzij een goede samenwerking en ieders expertise tot een goed einde gebracht. Het gezamenlijke doel was de toren te hergebruiken in plaats van te ontmantelen, waardoor er veel energie is bespaard. Jurgen Treffers, CFO KOOLE Contractors: “Ik ben er op trots op dat we dat met elkaar hebben kunnen doen. Professioneel, kundig en in heel goede samenwerking. Met als resultaat niet alleen een tevreden klant, maar ook een duurzame oplossing!”