15/03/23

BD Containers bij AYOP ‘opgeslagen’

Onlangs is BD Containers tot AYOP toegetreden. Het bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam, met depots in Rotterdam, Velsen en Parrega, verkoopt en verhuurt al ruim 6 jaar DNV offshore containers, zee- en opslagcontainers en koel- en cabincontainers. Nieuw, gebruikt, of gemodificeerd. De containers van BD Containers zijn onder andere geschikt voor opslag, transport en accommodatie. Maarten van den Berg, directeur BD Containers: “Dit is een mooie stap in het bestaan van BD Containers. Wij denken dat wij met onze kennis en ervaring kunnen helpen met toekomstige projecten in de haven, maar zeker ook offshore.”

Offshore containers

Bij Offshore containers, leverbaar in 10ft en 20ft, staan duurzaamheid en veiligheid voorop. Om de invloed van zout water en wind te beperken, worden offshore containers vaak voorzien van een massieve constructie en verdikte wanden. Daarnaast worden loopdeuren vaak van extra afsluiters voorzien en worden vaste ramen geplaatst. De offshore containers voldoen aan de hoogste regelgeving. De offshore containers van BD Containers zijn per stuk gecertificeerd door DNV, maar ook door Lloyd’s Register of Londen en andere instanties.

Overige containers

Behalve offshore containers levert BD Containers ook 6, 8, 10, 20 en 40ft standaard zeecontainers maar ook speciale zeecontainers zoals:

 • Flat Rack Containers
  • Voor goederen die niet in een standaard container passen, zoals een graafmachine, boot of grote industriële onderdelen.
 • Open Top Containers
  • Door de open bovenkant kunnen deze containers van bovenaf worden geladen.
 • Half High Open Top Containers
 • Open Side Containers
  • Dit type container kan via de zijkant worden beladen en wordt daarom veel gebruikt voor opslag van pallets en vaten.
 • Double Door Containers
  • Deze containers kunnen aan beide kanten worden geopend, in tegenstelling tot standaard containers. Dit werkt efficiënter bij aankomst op opslag.
 • Overige containers
  • Zoals een toiletunits, combi containers, zaagloodscontainers, doorloopcontainers en werkplaatscontainers.

Alle containers zijn zowel nieuw als gebruikt te leveren, of te huren.

Container modificatie

In de modificatieloods van BD Containers kan elke container van diverse modificaties worden voorzien. Voorbeelden daarvan zijn het spuiten in een RAL-kleur, montage van loopdeuren en ramen, complete magazijninrichtingen, afzetsystemen, afvoerputjes, rails, verlichting etc. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste hulpmiddelen waardoor stevigheid en kwaliteit gewaarborgd blijven. Ook kan het bedrijf technische tekeningen aanleveren zodat er snel met de klant kan worden geschakeld en een goed eindproduct resulteert.

Duurzame inruil

BD Containers biedt ook een inruilmogelijkheid. Oude zeecontainers kunnen worden ingeruild tegen een nieuwe of huurcontainer. De oude container wordt gerecycled of aan een goed doel gedoneerd.

Onderhoud, reparatie en opslag

BD Containers heeft een groot depot dat is voorzien van de modernste laad- en losmogelijkheden. Hier worden containers opgeslagen voor korte of langere periode.

Gediplomeerde monteurs voeren waar nodig onderhoud uit op alle typen containers conform de internationale richtlijnen in de scheepvaart. Tevens beschikt het bedrijf  over een mobiele servicedienst voor reparatie op locatie waar nodig. Op verzoek kunnen ook diverse keuringen op containers worden verricht.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Met het assortiment van offshore containers, maar ook de diversiteit in andere containers, kan BD Containers van toegevoegde waarde zijn voor onze leden. Mooi is dat ze ook meedenken, en containers naar wens kunnen modificeren. Het feit dat ze aan duurzame inruil doen is top!”