17/05/22

AYOP ZOEKT WAVEMAKERS!

Ben jij werkzaam in offshore wind of studeer je voor een techniekbaan in de sector? Gaat jouw hart sneller kloppen van wind op zee en ben je graag ambassadeur om de energietransitie te versnellen vanuit een positieve aanpak?

Meld je dan snel aan en word Wavemaker!

WAT ZIJN WAVEMAKERS?

Lilian de Geus, Olympisch windsurfster en Wavemaker, en Muhammet Bilgic van Wavemakers vertellen het in deze video. Wavemakers United is een enthousiaste community van meer dan honderd Olympische watersporters, Oceanrace zeilers, studenten van MBO tot en met PHD-opleidingen en Young Professionals in de water-, maritieme en energiesectoren. De unieke combinatie van topsport, bedrijven en enthousiaste studenten creëert een steeds groter wordende bron van inspiratie via spraakmakende evenementen en samenwerkingen. Dit is geen toevallige combinatie! Iedereen is op zijn eigen manier enorm gepassioneerd en verbonden aan water en energie. We zien allemaal hoe belangrijk water en energie voor ons, voor jou en de rest van de wereld zijn.

HOE WERKT HET?

De Wavemakers hebben een korte training ontwikkeld met filmpjes zodat iedereen de basiskennis heeft van water en energie om samen impact te maken. Hierna kom je via evenementen en projecten met allerlei mensen in contact, van CEO’s tot basisschoolkinderen. Jouw enthousiasme kan daar op een positieve, leerzame manier anderen overtuigen om bij te dragen aan schoon, voldoende en veilig water en duurzame energie!

AYOP en Dutch Wavemakers slaan de handen ineen om jong en oud te inspireren om na te denken over oplossingen voor de klimaatuitdaging waar de wereld voor staat. Er is een groot toenemend tekort aan gouden handjes en knappe koppen die de vacatures van de toekomst in gaan vullen. Daarom creëert Wavemakers bewustwording voor water en energie. Ze inspireren jongeren die nog een beroepskeuze moeten maken op een heel gave manier om te kiezen voor een studie of baan in de water-, maritieme en energiesector.

WAT GA JE DOEN?
 • Gezamenlijk online lessen ontwikkelen over energie en wind op zee. Deze lessen worden vervolgens gevolgd door jongeren uit de hele wereld. We hebben een groeiend netwerk aan partneruniversiteiten van de Emiraten in het Midden -Oosten tot Zuid-Afrika en China.
 • Wavemakers geven inspirerende gastlessen voor het basis- en voortgezet onderwijs over de energietransitie samen met de DOB- Academy, het KNAG en NIBI.
 • Tijdens toffe, wind gerelateerde events in de regio Amsterdam-IJmuiden, in heel Nederland en soms in het buitenland, organiseren we water en energie labs. Mocht je het leuk vinden om hier in een water- en energie lab te staan, krijg je hier een vergoeding van € 75,- per dag voor.
 • Er worden online campagnes door de Wavemakers en influencers gemaakt over energie en water die we via YouTube, social media en offline media verspreiden.
 • Vanaf 1 uur per week kun je al meedoen en impact maken als Wavemaker!
HOE WORD JE WAVEMAKER?
 • Je wordt opgeleid tot Wavemaker via een onlinetraining, met 20 andere Young Professionals en studenten uit de omgeving van Amsterdam-IJmuiden;
 • Begin juni 2022 organiseren we een middag voor alle Wavemakers uit je eigen groep en word je gebriefd;
 • Op 16 juni vindt de officiële lancering plaats tijdens WindDay 2022, waarna jullie als groep van 20 offshore-wind ambassadeurs in contact zullen komen met elkaar, de Wavemakers en AYOP!
 • Hierna gaan we aan de slag! Met begeleiding vanuit Wavemakers, AYOP en inspiratie vanuit gesprekken met de hoogste diplomaten, innovatieve bedrijven en onderzoekers barsten jullie van ideeen en tools om deze werkelijkheid te maken!
WAT VRAGEN WE VAN JOU?
 • Enthousiasme voor de water of offshore wind sector!
 • Je volgt een studie voor een Techniekbaan of bent werkzaam (Young Professional) in deze sector
 • Je rondt onze basiscursus ‘The Future is Water’ af. (8 online lessen)
 • Per jaar zet je je in voor 1 Water-&Energielab (=1 dag)
 • Je sluit je aan bij één van onze commissies van Wavemakers of komt zelf met een idee voor een project dat je graag zou willen uitvoeren. Dit zou kunnen zijn: kennis overdragen via onze e-learning, het helpen organiseren van een evenement of bijvoorbeeld het meeschrijven/filmen van één van onze bewustzijnscampagnes.
ERVARING VAN EEN WAVEMAKER – SUZAN VELLEKOOP

“Sinds een jaar zet ik me in als Wavemaker. Ik was heel erg geïnteresseerd geraakt in Multi-use (het gebruiken van windparken om hier ook zeewier, mosselen en andere ecosystem engineers te kweken) in de offshore wind. In mijn studie en mijn deskresearch leerde ik heel veel, maar ik miste het contact met anderen die net zo enthousiast waren over de combinatie waterleven en energie. Dit heb ik bij Wavemakers United gevonden. Eerst binnen de commissie SDG14, waarbij we een jongerenmanifest schreven om de nationale coördinator van SDG14 te helpen bij zijn strategie om het duurzame ontwikkelingsdoel ‘leven onder water’ te behalen. We hebben dit uiteindelijk midden in coronatijd gepresenteerd en later ook paneldiscussies georganiseerd via een virtual reality platform, waar iedereen een eigen poppetje had en aan een tafel kon discussiëren. Er waren vissers, leraren aquacultuur, journalisten en veel studenten. Inmiddels zijn er diverse andere
projecten bijgekomen, en vooral een hoop leuke nieuwe contacten en leermomenten. Op dit moment ben ik iets minder actief voor Wavemakers omdat ik naast mijn studie werk als onderzoeker bij een zeewierbedrijf. Maar, als ik even tijd heb dan ga ik graag naar een evenement toe of help ik mee waar ik kan!”

JOIN THE WAVE!

Meld je aan via wavemakersunited.com/join/ en vermeld bij de motivatie AYOP.

Team AYOP – Sylvia de Boer
Team Wavemakers United – Karin Witkam

 

Download bovenstaande tekst hieronder.

flyer-wavemakers-def-0