13/01/23

AYOP verwelkomt kranenexpert Rusch

Rusch heeft zich recent als lid bij Amsterdam IJmuiden Offshore Ports aangemeld. Met meer dan 30 jaar ervaring in het inspecteren, onderhouden en repareren van hijskranen onshore en offshore, heeft Rusch met haar kennis, ervaring en service een wereldwijde reputatie opgebouwd. In de loop der jaren heeft Rusch haar werkzaamheden uitgebreid met de ontwikkeling van specials en dealerschappen van diverse kranenbouwers.

De divisie Rusch Offshore Services is een onafhankelijk onderhouds- en servicebedrijf voor offshore kranen, van elk merk, welk type dan ook. Het inspecteren, onderhouden, repareren en modificeren van offshore kranen, zoals die worden gebruikt op boorplatforms, productieplatforms, rigs en schepen, is routinewerk voor het bedrijf. Of het nu gaat om reparatie op locatie of op hun hoofdkantoor en werkplaats in Medemblik. De werkzaamheden worden buiten Nederland en de Noordzee voornamelijk in Abu Dhabi, Congo, Filipijnen, en Kazachstan uitgevoerd.

Behalve dat deze divisie onder het ISO-systeem valt, heeft Offshore Services een ‘good’ kwalificatie van FPal toegekend gekregen. Fpal is een organisatie opgezet door de oliemaatschappijen om leveranciers te beoordelen en te accrediteren.

Inspecteren en certificeren op locatie

Rusch Inspections is een divisie met EKH-gecertificeerde inspecteurs, die zich bezig houden met het inspecteren- certificeren van hijs- en hefmaterialen met een trekbank van 50 ton in een vaste opstelling of een van de vier mobiele opstellingen van 5 ton. De mobiele opstellingen maken het mogelijk om op locatie te testen en certificeringen uit te voeren. Deze testbanken zijn geheel computergestuurd, zodat de meet en testresultaten direct beschikbaar zijn en direct de certificaten kunnen worden verstrekt. Deze banken worden ook in de windenergiesector gebruikt voor algemeen onderhoud, inspectie van kranen en alle hijs- en valbeveiligingsequipment in de turbines, zowel on- als offshore.

Een van de drie

Rusch Crane Repair is gespecialiseerd in giekreparatie en is één van de drie bedrijven in Europe die telescoopgieken van mobiele kranen van 960 en 1100 materiaal kan repareren. In deze hoedanigheid ondersteunt Rusch Crane Repair de offshore afdeling bij gecertificeerd constructiewerk. Ook kotteren op locatie wordt door deze divisie uitgevoerd.

Dealerschap

In de afgelopen jaren is Rusch dealer geworden van een aantal gerenommeerde kraanmerken. Favelle Favco- Maleisië voor specifieke offshore kranen, Marine Travelift-Amerika voor botenliften en Cormach-Italië voor autolaadkranen. Levering, onderhoud, spare parts en technische ondersteuning worden door onze monteurs verleend.

Specials voor maatwerk

Verder ontwikkelt en fabriceert Rusch ‘specials’. Voor kraan- of hijsmiddelen die nog niet bestaan, bedenkt en maakt Rusch een oplossing. Van speciale amfibievoertuigen met grijpers tot een hefinstallatie in een Pizza-fabriek. Voor de offshore industrie is een MBT (Maintenance Bridge Tower) voor een Noorse klant ontwikkeld, voor gemakkelijke toegang van kade tot rig, geheel volgens de NORSOK regels.

In de demolition wereld heeft Rusch naam gemaakt door het bouwen van de hoogste (90 meter) en de sterkste (30T sloopschaar op 43 mtr) sloopmachine ter wereld.

Deze veelzijdigheid maakt dat Rusch een waardige partner is voor alles wat met hijsen en heffen te maken heeft.

Sylvia Boer, directeur AYOP: “Rusch Offshore Services is een goed voorbeeld van een specialistische toeleverancier in de offshore. Ook het feit dat ze maatwerk leveren maakt ze een goede toevoeging aan ons ledenbestand. We zien samenwerking met en tussen de leden dan ook met vertrouwen tegemoet.”