29/04/20

AYOP-leden vinden elkaar: KenzFigee levert gantry kranen voor twee nieuwe Spliethoff-schepen

KenzFigee, leverancier en dienstverlener van tailor-made kranen, offshore equipment en services, én AYOP-lid, heeft een contract gewonnen voor het leveren van twee pipe handling gantry kranen voor hun twee nieuwbouw multipurpose DP2 B-type schepen van Spliethoff, ook AYOP-lid. De schepen zijn momenteel in aanbouw op de Mawei werf in China.

De twee pipe handling gantry kranen zijn, in nauwe samenwerking met Spliethoff, speciaal ontworpen en ontwikkeld door KenzFigee om buizen van een pipe handling platform te verplaatsen naar een positie in het laadruim en vice versa.

Deze special ontwikkelde elektrisch aangedreven gantry kranen bevatten diverse unieke kenmerken op een aantal specifiek belangrijke werkgebieden. De kranen zullen een capaciteit krijgen van SWL 140 ton, een breedte van 19,18 meter en een gewicht van 168 ton. De lengte van de kranen kan aangepast worden voor buisdelen van 12,5, 18 en 25 meter en worden geconfigureerd om meerdere buizen te verwerken.

De gantry kranen worden gefabriceerd, gemonteerd en getest op de werf van KenzFigee in Zaandam. Hierna zullen ze worden gedemonteerd tot transporteerbare delen en verscheept naar de Mawei Shipyard voor installatie op de B-type schepen, naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal van 2021.

“Deze opdracht bouwt voort op onze geschiedenis van kwaliteitsproducten en technologische innovaties om klanten slimme oplossingen te bieden voor hun tailor-made equipment. Wij voelen ons vereerd voor het in KenzFigee gestelde vertrouwen door Spliethoff, wat heeft geresulteerd in het winnen van dit contract”, zegt Jan-Pieter Klaver, CEO KenzFigee.

Arne Hubregtse, Executive Board member van Spliethoff, vervolgt: “Onze state-of-the-art DP2 B-type schepen zijn, door hun grote laadvermogen en DP2 station-keeping vermogen tot Bft 6, ideaal voor het offshore leveren van grote volumes en zware lading. Met de customized pipe handling gantry kranen zijn we in staat om veilig en efficiënt buizen te laden en te lossen, zowel on- als offshore. De kennis en ervaring van KenzFigee tijdens de concept ontwerpfase gaven ons het volste vertrouwen om KenzFigee als partner te kiezen.”