STROHM

Strohm is toonaangevend op het gebied van technologie voor composiet pijpleidingen. Het bedrijf introduceerde deze technologie in 2007 in de olie-en gasindustrie en heeft inmiddels ‘s werelds grootste trackrecord voor thermoplastische composietbuizen (TCP). TCP verlaagt de totale installatie- en levenscycluskosten voor onderzeese flowlines, jumpers en risers en heeft bewezen de CO2-voetafdruk van pijpleidinginfrastructuren met 50% te verminderen.

Strohm zet zich in voor duurzaamheid en stelt klanten met zijn TCP-oplossingen in staat hun streefcijfers voor CO2-uitstoot te behalen en de groene energiesector te ondersteunen.

TCP is een sterke, niet-corrosieve, spoelbare, lichtgewicht technologie die wordt geleverd in lange lengtes, wat resulteert in een aanzienlijke verlaging van transport- en installatiekosten. TCP wordt geïnstalleerd met kleine schepen of onderzeese pallets, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd. Het is ook 100% recyclebaar.

De aandeelhouders van Strohm zijn Aker Solutions, Chevron Technology Ventures, Evonik Venture Capital, Saudi Aramco Energy Ventures, Shell Ventures, Subsea 7, Sumitomo Corporation, private equity-investeerder HPE Growth en oprichters van het bedrijf zelf.

Strohm’s hoofdkantoor is gevestigd in IJmuiden, Nederland. Daarnaast heeft Strohm regionale kantoren in Houston, Rio de Janeiro en Kuala Lumpur.