RIETLANDEN TERMINALS

Rietlanden Terminals heeft een rijke geschiedenis in de haven van Amsterdam en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de overslag en opslag van kolen (maar ook van andere droge bulk zoals houtsnippers, stenen, zand, etc.) en in logistieke diensten.

Rietlanden heeft twee terminals in Amsterdam met een gezamenlijke opslagcapaciteit van ca. 2.6 miljoen ton, liggende aan de Afrikahaven en de Amerikahaven. Door middel van vier moderne drijfkranen kan overal in de Amsterdamse havens en in IJmuiden op de boeien, schepen tot en met zgn. Cape size van 170.000 ton worden geladen en gelost. Daarnaast beschikt de Rietlanden over een grote vloot shovels en overig walmaterieel waarmee de opslag en doorvoer van producten verzorgd kunnen worden. Ook bezit de Rietlanden over een spoorverbinding om de doorvoer van producten naar het achterland mogelijk te maken.

Alle activiteiten worden op een zo maatschappelijk verantwoorde manier uitgevoerd. Waarbij veiligheidmilieu en duurzame inzetbaarheid de hoogste prioriteit hebben. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door ongeveer een 100-tal medewerkers en de Rietlanden Terminals is sinds 2017 onderdeel van JERA Global Markets.