NOVA COLLEGE

Nova College biedt beroepsopleidingen, basis- en voortgezet onderwijs en beroepscursussen voor volwassenen in de omgeving van Amsterdam-West en Schiphol. Zo’n 1200 werknemers organiseren onderwijs voor zo’n 15,000 mensen van 16 jaar en ouder.

Onze beroepsopleidingen richten zich op vakgebieden als economie, technologie, sociale zorg, en gezondheid en welzijn op verschillende niveaus; van assistent tot specialist/middenmanagement. We bieden hierin twee trajecten aan: vijf dagen school per week, afgewisseld met praktische training of een combinatie van werk en onderwijs. Ons basis- en voortgezet onderwijs loopt uiteen van leren lezen en schrijven tot pre-universitair onderwijs.

Talent ontwikkelen, ook in het buitenland
Nova College stimuleert leerlingen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen en biedt hen een veilige omgeving waar ze zich thuis kunnen voelen en zich kunnen transformeren tot ware professionals. Internationale stagetrajecten maken ook deel uit van onze ontwikkelingsprogramma’s.

Partner in zaken
Ook heeft Nova College verschillende trainingen voor werknemers en anderen die hun kansen op de banenmarkt of hun persoonlijke competenties willen vergroten.

Voorloper in IT
Studenten, leraren en medewerkers hebben toegang tot een Portal op basis van de meest recente SharePoint-technologie inclusief educatieve hulpmiddelen als digitale portfolio’s en competentiefaciliteiten die voldoen aan de eisen van de nieuwste lichting studenten. Daarnaast bevat de Portal managementdashboards en workflowprocessen voor ondersteunende functies als Finance en HR. De IT-omgeving van Nova College is een van de meest vooraanstaande in Nederland.