EMR European Metal Recycling

EMR is een toonaangevende speler op het gebied van duurzame materialen met vestigingen in Nederland, de UK, Duitsland en de VS. Het doel is om een toekomst te creëren waarin de materialen die we gebruiken niet aan de planeet hoeven te worden onttrokken.

EMR recyclet elk jaar meer dan 10 miljoen ton metaal en plastic – van een blikje tot een vliegdekschip. Dit bespaart meer dan 15 miljoen ton CO2 in vergelijking met ijzerproductie uit gedolven erts. Vanuit Nederland leveren haventerminals EMR Amsterdam en EMR Rotterdam een substantiële bijdrage aan het totale tonnage ijzerschroot dat gerecycled wordt.

EMR werkt internationaal samen met industrieën zoals Maritiem & Offshore, Automotive en Bouw en Sloop, de metaalbewerkingsindustrie en overheidsinstanties om afgedankte materialen, waaronder consumentenproducten, voertuigen en andere materialen om te zetten in waardevolle grondstoffen – waardoor de circulaire economie werkelijkheid wordt.

Om de wereld te helpen duurzamer om te gaan met haar kostbare hulpbronnen, heeft EMR zich verplicht om CO2 neutraal te opereren in 2040 en hebben ze hun klimaatafspraken afgestemd op de wetenschap om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering. Als onderdeel hiervan investeren ze veel in energieproductiviteit, CO2-arme en natuurpositieve technologie en de ontwikkeling van innovatieve nieuwe producten die hun klanten helpen hun CO2-uitstoot verder te verlagen.