EAGLE ACCESS

EAGLE-ACCESS BV heeft de EAGLE ontwikkeld voor het veilig en comfortabel overbrengen van mensen en goederen van een schip naar een offshore platform.

Deze ontwikkeling is gebaseerd op de actuele eisen met betrekking tot veiligheid, ergonomie, milieu, flexibiliteit en efficiency. De EAGLE is volledig elektrisch (max. 75 KW) en kan ook op kleinere DP2 schepen geplaatst worden waarbij een hoge “workability” wordt gerealiseerd. De EAGLE kan achterop het schip geplaatst worden waardoor een 270 graden werkgebied mogelijk is, en het schip altijd een goede ‘heading’ heeft waardoor de workability en het comfort toenemen.

De EAGLE kan platforms bereiken vanaf waterniveau tot en met 24 meter hoogte. Aanpassingen aan de platforms zijn niet nodig: de cabine of goederen landen over de hekwerk. Het schip kan door het grote horizontale bereik van 27 meter op een veilige plek liggen. Het overbrengen van 1 ton goederen kan tot 24 m/s wind. Doordat er geen hijsdraad toegepast wordt, blijft de last stabiel onder de beweging gecompenseerde tip. Na het neerzetten worden goederen op afstand losgekoppeld, dit is veiliger en efficiënter.

De elektrisch besturing maakt dat het systeem heel direct en nauwkeurig bestuurd kan worden door een eigen gekwalificeerde kraanoperator, aanvullend getraind op de EAGLE-ACCESS Academy.