Locate your business in the Amsterdam-IJmuiden region

Niet alleen heeft de regio ervaring opgedaan met de eerste drie windparken in Nederland (Offshore Windpark Egmond aan Zee, Prinses Amalia en Luchterduinen), maar ook met de bouw van Westermeerwind en Windpark Fryslân op het IJsselmeer. De leden van AYOP spelen een actieve rol in de aanleg en het onderhoud van de bestaande windparken voor de kust. De Amsterdam-IJmuiden regio is dé onderhoudsbasis voor Hollandse Kust Zuid en Hollandse Kust Noord.

Faciliteiten en kennis aanwezig

De regio speelt ook een grote rol in de logistiek van de bouw van windparken op binnenwater. Bladen, torens, turbines: via de Amsterdamse haven zijn allerlei windturbine-onderdelen vervoerd naar de bouwlocatie van Nederlands’ grootste windpark op binnenwater, Windpark Fryslân. We hebben de faciliteiten en kennis beschikbaar om de logistiek, assemblage en productie van onderdelen te faciliteren.

En met de komst van de Energiehaven in IJmuiden in 2025 kunnen we ook de installatie van de toekomstige offshore windparken voor de kust op de Noordzee mogelijk maken.

Wil je meer weten over offshore wind mogelijkheden of ontwikkelingen om naar deze regio te komen? Neem dan contact met ons op!