Locatie
CHC HELICOPTER

LUCHTHAVENWEG 18
1786 PP DEN HELDER

Datum
13/10/21 15:00 Tot 13/10/21 16:00

LEDEN-ONTMOETEN-LEDEN BIJEENKOMST BIJ CHC HELICOPTERS EN POINTB

Wordt het vliegen of varen? Dat is de vraag die Den Helder Airport zichzelf stelde.
Den Helder Airport faciliteert al 50 jaar helikoptervluchten naar olie- en gasplatforms in de Noordzee. Een efficiënte en betrouwbare modaliteit voor het vervoeren van bemanningsleden in een offshore-omgeving. Nu de energietransitie is ingezet, verschuift de vraag naar bemanningsvervoer ook richting offshore windparken. In deze sector wordt veel gebruik gemaakt van schepen als vervoermiddel. Met EU-plannen om de capaciteit van het offshore windpark op de Noordzee te 25-voudigen, en daarmee ook de onderhoudswerkzaamheden, zal er een toenemende vraag komen naar bemanningsvervoer.

Den Helder Airport heeft in dat lucht door To70 het rapport “Impact study on helicopter and vessel operations servicing offshore wind farms” laten opstellen naar de vraag welk vervoer voor welk doel het meeste geschikt is in termen van efficiency, duurzaamheid, veiligheid en kosten. Helicopters, schepen of misschien wel drones?

Rondleiding
Samen met CHC Helicopters, Den Helder Airport, North Sea Energy Gateway en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord organiseren wij deze bijeenkomst. Nick Waterdrinker van Point B, en tevens Business Development Manager voor Den Helder Airport, zal de highlights uit het rapport van To70 presenteren. Hierbij is ruimte voor vragen en discussie. Aansluitend zal CHC Helicopters vertellen wie ze zijn, wat ze doen en is er de mogelijkheid tot een rondleiding.

AYOP-leden hebben een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.