Locatie
Port of Esbjerg
Datum
21/03/23 Tot 22/03/23

Gluren bij de buren: Port of Esbjerg > UITVERKOCHT

Esbjerg
Esbjerg ligt aan de westkust van het schiereiland Jutland, in het zuiden van Denemarken, en de op vier na grootste stad van het land. De haven van Esbjerg is de grootste haven van Denemarken aan de Noordzee. Het is onder andere de belangrijkste dienst- en aanvoerhaven voor de Deense olie- en gasindustrie én Europees marktleider op het gebied van overslag en verscheping van windenergie. Meer dan viervijfde van het in Europa geïnstalleerde offshore windvermogen werd vanuit deze haven verscheept.

In de haven van Esbjerg zijn meer dan 200 bedrijven gevestigd, waar meer dan 10.000 mensen werken. De bedrijven vertegenwoordigen de gehele supply chain binnen de offshore- en energie-industrie.

Een goede reden dus om Port of Esbjerg eens te bezoeken.

Programma
Na aankomst in Billund brengt de AYOP-bus ons naar de haven van Esbjerg, waar Jesper Bank (CCO – Port of Esbjerg) ons een introductie geeft.
Na de lunch neemt Jesper ons mee met een bus tour door de haven. We krijgen daardoor een goede indruk van de offshore windbedrijven en faciliteiten die deze Deense haven kent. Daarna gaan wij naar Siemens Gamesa en we gaan een testlocatie voor windturbines bezoeken.

Hierna gaan we met de boot naar het Fanø Bryghus voor een bierproeverij met aansluitend een diner. We krijgen hier een lokaal gerecht geserveerd.
Na een goede nachtrust in het Britannia hotel bezoeken we woensdag een aantal offshore wind bedrijven. We bezoeken TS Tech A/S (Elektrotechnisch aannemer voor wind, marine, offshore en industrie), HeliPPE A/S (PPR verhuurspecialist), Bureau Veritas voor een presentatie over innovaties b.v. offshore waterstofpijpleiding door hergebruik van gasleidingen en gereedschapscertificering. Bureau Veritas heeft ons ook uitgenodigd voor de lunch. Een bezoek aan Ramboll, Real Safety en Semco Maritime staan hierna op het programma.

Vluchtschema KLM
Dinsdag 21 maart
Schiphol – Billund KL1341
Vertrek Amsterdam          08.35 uur
Aankomst Billund               09.40 uur

Woensdag 22 maart
Billund – Schiphol KL1348
Vertrek Billund                       18.40 uur
Aankomst Amsterdam   19.55 uur

Verblijfsaccommodatie
Hotel Britannia

Kosten
Speciaal voor onze leden bieden wij deze 2-daagse reis aan voor €395,00

Heb je nog vragen neem dan contact op met Yolanda Los, yolanda@ayop.com of 06-52852965.