Locatie
Microsoft Teams

 

Datum
22/04/21 16:00 Tot 22/04/21

DOE MEE IN OFFSHORE WIND

De samenwerkende netwerk-organisaties Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) en Techport nodigen jou uit voor de Kick Off:
“Doe mee in Offshore Wind” op donderdag 22 april 2021 van 16 tot 17 uur.

Dit is de eerste van een serie bijeenkomsten. Doel is aan het eind van de serie een innovatie-agenda te hebben voor het Noordzeekanaalgebied en die via innovatieprojecten met bedrijven uit de regio uit te voeren.

AYOP en Techport willen dat de offshore windsector in het Noordzeekanaalgebied floreert. Aangesloten bedrijven kijken met veel belangstelling naar deze opkomende markt. Maar is deze interessant om te betreden? En welke vraagstukken liggen er vanuit de sector?  Is er behoefte aan de kennis en vaardigheden die de toeleverbedrijven in huis hebben? Kunnen diensten, producten of gebruike technologieen uit de maakindustrie of olie- en gas gekopieerd worden naar de offshore windsector?

Omdat het uiteindelijk de asset owners zijn die de vraag aan de toeleverketen bepalen, zitten AYOP en Techport met onder meer MHI Vestas, Vattenfall, Eneco en Noordzeewind aan tafel om van hun te horen waar de kansen liggen.

In deze eerste bijeenkomst delen AYOP en Techport hun Plan van Aanpak. Ter inspiratie komen bovendien twee voorbeelden van innovaties uit de maakindustrie aan bod die geboren zijn in andere markten en nu hun weg vinden naar de Offshore Wind.

  • SKF laat zien waar condition monitoring, kunstmatige intelligentie en wind samen komen;
  • PhotonFirst toont de mogelijkheden van optische sensoren die vanuit de vliegtuigbouw nu klaar zijn voor andere toepassingen, zoals Offshore Wind.

Voor wie en hoe?
De bijeenkomst staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit het AYOP en Techport-netwerk.

Voor meer informatie:
Theo Koster, Techport via theo.koster@techport.nl
06-50 24 52 61

Dorothy Winters, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports via dorothy@ayop.com
06-10 92 25 54

Aanmelden
Stuur een bericht naar Theo Koster, theo.koster@techport.nl
Na aanmelden ontvang je tijdig een link naar de MS Teams meeting.

Tot donderdag 22 april!