Locatie
DECOM AMSTERDAM

SICILIËWEG 10
1045 AS AMSTERDAM

Datum
29/06/22 09:30 Tot 29/06/22 18:00

DECOM LIVE AMSTERDAM

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports en Decom North Sea organiseren op 29 juni het 1e Decom Live Amsterdam Event. En dat is niet voor niks. Want de komende decennia zullen honderden objecten en installaties op zee, variërend van platforms tot schepen en windturbines, het einde van hun levenscyclus bereiken die ontmanteld en gerecycled moeten worden.

Het inhoudelijke (buiten) event, op de nieuwste decom werf van Europa, Decom Amsterdam, is voor AYOP-leden een uitgelezen kans om zich te presenteren aan zo’n 300 professionals uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat kan door aanwezig te zijn met een eigen stand, door event-sponsoring, het sponsoren van een lunch of borrel en nog veel meer. Hieronder meer, maar eerst vertellen we graag meer over dit bijzondere event in onze eigen regio.

Ontmoetingsplaats voor professionals
Decom Live Amsterdam Event biedt professionals uit de offshore gas & olie en offshore wind een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten, en van ontwikkelingen in de decommissioning sector op de hoogte te worden gebracht. Een mix van bedrijven uit de gehele waardeketen, van inventarisatie gevaarlijke stoffen tot het recyclen van de assets uit de offshore gas & olie en offshore wind sector is vertegenwoordigd. Van operator, EPCI contractors, equipment en service leveranciers tot aan lokale autoriteiten. Projectmanagers, decommission en well engineers, contract managers, superintendents, products line en servicemanagers, inkoopmanagers en business development managers kunnen behalve de beursstands bezoeken ook een van de lezingen op de main stage bijwonen.

De toegang tot Decom Live Amsterdam Event is voor bezoekers kosteloos waardoor het event heel laagdrempelig is.

Programma
Dinsdag 28 juni – Havenrondvaart & netwerkdiner
17:00 – 20:00 uur

Woensdag 29 juni
09:30 uur opening Decom Live Amsterdam
10:00 uur David Molenaar – Siemens Gamesa Renewable Energy (PDF Onderaan)
Standaardisatie & circulair ontwerp van windturbines 
11:00 uur Nina Vielen-Kallio – ECHT
Circulaire strategieën en beleid voor offshore wind
11:30 uur Sam Long –  Decom North Sea
Update & outlook Decommissioning
12:00 uur lunch
13:00 uur Rolf de Vries – Bluestream Offshore
Decom op de Bluestream manier
14:00 uur Harald van der Mijle Meijer – TNO Energy Transition
Recycling van wieken voor windturbines voor offshore windparken
15:00 uur Rene Antony Jansen – Shell / NAM & Martha Vasquez – Boston Consulting Group 
On- en offshore-samenwerking bij ontmanteling en stopzetting
16:00 uur Antony Fievez – Heerema Marine Contractors
Decom vanuit het perspectief van de aannemer
16:30 uur netwerkborrel
Mogelijk gemaakt door Intramar verzekeringen
16:30 uur Groene Whisky Proeverij: van Schotse distilleerderijen welke straks op waterstof en andere groene energie gaan draaien.
Mogelijk gemaakt Scottish Development International
18:00 uur einde

 • David Molenaar (PDF Onderaan) – Siemens Gamesa Renewable Energy – Standaardisatie & circulair ontwerp van windturbines.
  David wijdde zijn talenten aan de technische wetenschappen en behaalde in 1996 de graad van Master of Science op het gebied van regelsystemen voor windturbines aan de Technische Universiteit Delft. Later ging hij op dit gebied verder met een proefschrift over kosteneffectief ontwerpen en exploitatie van windturbines met variabele snelheid. Hij gaat verder met het dichten van de kloof tussen de regeltechniek en de windtechniek. Hij treedt nu al over de grenzen van zijn specialisatie heen.
 • Nina Vielen-Kallio – ECHT – Circulaire strategieën en beleid voor offshore wind.
  Nina Vielen-Kallio is duurzaamheidsenthousiasteling en werkt als projectmanager bij ECHT. Ze heeft een achtergrond in Chemische Technologie en Energie- en Milieuwetenschappen en heeft ervaring met circulariteit. Haar ambitie is om duurzame bedrijfsmodellen te ontwikkelen in hernieuwbare energiesectoren, met name in de windindustrie, en de overgang van lineaire, op fossiele brandstoffen gebaseerde economie naar circulaire en duurzame economie te versnellen.
 • Harald van der Mijle Meijer – TNO Energy Transition – Recycling van wieken voor windturbines voor offshore windparken.
  Harald is senior consultant windenergie bij de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO en heeft meer dan 15 jaar ervaring in onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van windenergie op internationaal niveau. Met zijn passie voor de wind en de zee en achtergrond in materiaalkunde ligt zijn focus op duurzaamheid en circulariteit van offshore windturbines.
 • Rolf de Vries – Bluestream Offshore – Decom op de Bluestream manier.
  Rolf is een ervaren algemeen directeur met een bewezen geschiedenis van werken in de olie- en energie-industrie. Sterke professional op het gebied van bedrijfsontwikkeling, bekwaam in gas, aardolie, operationeel beheer, energie en hernieuwbare energie.
 • Sam Long – Decom North Sea  –  Update & outlook Decommissioning.
  Sam, die momenteel werkzaam is vanuit Aberdeen (VK), heeft meer dan 22 jaar ervaring in de internationale olie- en gasindustrie. Hij werkte voor verschillende afdelingen van grote dienstverlenende en technische bedrijven, waaronder Aker Solutions, Baker Hughes, Petrofac en Wood. Zijn activiteiten waren hier vooral gericht op operations & onderhoud, engineering & constructie, decommissioning en downhole services.
  Decommissioning, de buitengebruikstelling van olie- en gasbronnen en late-life asset management waren gedurende deze periode terugkerende thema’s, zowel in het kader van business development en uitvoering, als tijdens zijn studie. Vanuit zijn achtergrond in milieumanagement houdt Sam zich ook intensief bezig met de noodzaak van het ontkolen van upstream aardolie en -gas en andere aspecten van het energiesysteem. Al zijn ervaringen brengt hij nu samen bij Decom North Sea, waar hij zich persoonlijk en professioneel inzet voor het creëren van duurzame en kosteneffectieve langetermijnoplossingen voor end-of-life kwesties in de energiesector. Sam heeft een MBA, is voorzitter van Climate Ready Aberdeenshire en houdt van hardlopen en fietsen. Daarnaast is hij actief als coach en een trotse vader en echtgenoot.
 • Antony Fievez – Heerema Marine Contractors – De windrichting verandert voor decommissioning.
  Antony heeft 20 jaar gewerkt aan een reeks spraakmakende projecten in de olie- en gasaannemingsindustrie. Hij begon zijn carrière in Australië en Zuidoost-Adia bij verschillende projecten voor het leggen van waterpijpleidingen voordat hij overstapte naar Heerema Marine Contractors, waar hij 5 jaar werkte aan ultradiepe pijplegprojecten in de Golf van Mexico.
  In zijn huidige rol als commercieel manager ontmanteling voor Heerma heeft Antony 5 jaar lang rechtstreeks contact gehad met operators, regalators en andere belanghebbenden om hen te helpen met hun ontmantelingsproblemen. Anthony gelooft sterk in de kracht van door leveranciers geleide oplossingen en erkent het belang van het ledenbestand van Decom North Sea voor het leveren van ontmantelingsactiviteiten over de hele wereld.

Aanmelden kan via onderstaande link:
Aanmelden

Beursstand
Onderstaande bedrijven zullen met een stand aanwezig zijn.

Wil jij je bedrijf presenteren? Dat kan! Je kan een marktkraam huren. Deze wordt voor je opgebouwd dus je hoeft deze alleen nog in te richten.

 • Marktkraam 2 meter breed, € 195
 • Marktkraam 3 meter breed, € 260
 • Plaatsen van eigen beachvlag, € 50

Heb je een ander idee? Neem dan contact op met Yolanda Los via yolanda@ayop.com

De toegang tot Decom Live Amsterdam Event is voor bezoekers kosteloos waardoor het event heel laagdrempelig is.

Sponsorpakketten
Is een stand niet wat je wenst, maar wil je wel goed zichtbaar zijn voor de bezoekers, dan zijn er voor elk budget verschillende sponsorpakketten mogelijk.

Event- sponsorpakket
Logo groot bij aankomst en op festivalterrein, logo op main stage podium, mogelijkheid vlaggen op te hangen, roll-up banners te plaatsen, exclusieve vermelding op LinkedIn-pagina AYOP en Decom North Sea, full page artikel in AYOP Business Guide 2022, full page advertentie in Decom News en vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Gesponsord door:  DecomMissionBlue

Rondvaart- sponsorpakket
Naamsvermelding op welkomstbord bij rondvaartboot, korte introductie tijdens welkomstwoord, exclusieve vermelding op LinkedIn-pagina AYOP en Decom North Sea, onderzetters met logo, mogelijkheid roll-up banner te plaatsen, mogelijkheid om brochures neer te leggen, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Gesponsord door: Decom Amsterdam

Main stage- sponsorpakket
Logo op main stage tent en logo op main stage podium, mogelijkheid roll-up banners te plaatsen, mogelijkheid om brochures neer te leggen, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Gesponsord door: Scaldis Salvage & Marine Contractors

Netwerkdiner-sponsorpakket
Naamsvermelding op welkomstbord bij rondvaartboot, logo vermeld bij het buffet, servetten met logo, mogelijkheid om brochures neer te leggen, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Kosten € 1.500,-

Netwerkborrel- sponsorpakket
Servetten en onderzetters met logo, mogelijkheid om brochures neer te leggen, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
De whisky proeverij is gesponsord door: Scottish Development International
Het happy hour is gesponsord door: INTRAMAR insurance

Lunch-sponsorpakket
Servetten met logo, mogelijkheid om brochures neer te leggen, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Kosten € 1.000,-

Coffie/barista- sponsorpakket
Logo op barista bar en servetten met logo, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Gesponsord doorC-Ventus en Disa International

Keycord- sponsorpakket
Logo op keycord, vermelding op sponsorlijst eventwebsitepagina en event zelf.
Gesponsord doorOceanwide

Heb je interesse in een sponsorpakket of wil je meer weten? Neem dan contact op met Yolanda Los via yolanda@ayop.com. Wees er wel snel bij, want voor elk pakket kunnen we maar 1 sponsor toelaten.

Mocht je zelf nog een idee voor sponsoring hebben, laat het ons weten!

Agenda
Noteer de data alvast in agenda. Of je nu als standhouder, sponsor of bezoeker aanwezig bent.

 

Bekijk hier de pdf van David Molenaar

David Molenaar