Locatie
TALLSHIP DE MORGENSTER

TRAWLERKADE IN IJMUIDEN

Datum
24/06/22 16:00 Tot 24/06/22 18:00

BEDRIJVENBORREL HAVENFESTIVAL IJMUIDEN

Graag nodigen we AYOP-leden uit voor dé bedrijvenborrel aan de vooravond van het Havenfestival IJmuiden op vrijdag 24 juni 2022 van 16.00 tot 18.00 uur op het prachtige Tallship De Morgenster.

Havenfestival IJmuiden
Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. De organisatie blaast het festival nieuw leven in, want ondanks een periode waar niets bij het oude bleef, gaat het gaat goed met de bedrijvigheid en de cultuursector in de regio. Nieuwe industrie vestigt zich in de IJmond en nieuwe culturele initiatieven worden opgestart.

Netwerken ontmoeten elkaar
De bedrijvenborrel wordt gezamenlijk georganiseerd door Havenfestival IJmuidenTechportOV IJmondIJPOS en Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP)
De organisatie van het Havenfestival Ijmuiden heeft dit jaar de verschillende bedrijven netwerken uit de regio aan elkaar verbonden om gezamenlijk het Havenfestival IJmuiden in te luiden.

De Morgenster
e bedrijvenborrel vindt plaats op De Morgenster. Onder de naam “Vrouwe Maria” werd deze brik ingezet voor de visvangst in de Noordzee. In 1928 werd het uitgerust met een motor en in 1947 werd het verlengd en hermeten. In 1959 kreeg het de naam “Morgenster”. Het werd daarna gebruikt in de sportvisserij en als radioschip voor radio Del mare. In 1993 heeft de IJmuidenaar Harry Muter het schip gekocht en het vervolgens verbouwd tot een Sail Training schip. Sinds 2008 is de Morgenster in de vaart als clipperbrik. De missie is het behoud van historisch erfgoed, zeemanschap en de persoonlijk ontplooiing van alle opvarenden.

Aanmelden
Aanmelden voor de bedrijvenborrel kan door een e-mail te sturen naar yolanda@ayop.com

We zien je graag op 24 juni!