05/05/20

Riwal brengt families omhoog om dierbaren te zien

Riwal Hoogwerkers heeft machines aan verpleeghuizen geleverd, die gesloten waren voor bezoekers, zodat familie meer da 250 dierbaren op hoogte konden ‘bezoeken’. Bekijk hier de video van deze bijzondere actie.

Toen de overheid besloot alle verpleeghuizen voor bezoekers te sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, startte AYOP-lid Riwal Industry Solutions het project ‘zwaaien naar familie’. Met diverse hoogwerkers heeft Riwal meer dan 250 mensen in twaalf verschillende verpleeghuizen in Nederland geholpen met het zien en praten met hun dierbaren op hoogte.

“Het is een mooi voorbeeld van het in de praktijk brengen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We vinden het fijn dat we in deze tijd enige verlichting kunnen bieden en zijn door verschillende verzorgingstehuizen benaderd. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen, maar alleen als het binnen de mogelijkheden past, en we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Dat is onze hoogste prioriteit”, zegt Glenn Verburg, Algemeen Directeur van Riwal Hoogwerkers B.V.

Om de bezoeken mogelijk te maken, gaat een medewerker van Riwal eerst naar de locatie om een risicoanalyse uit te voeren, zodat tijdens het bezoek aan alle veiligheids- en coronamaatregelen voldaan kan worden. Een schaar- of telescoophoogwerker met een werkbak breder dan 2,5 meter zorgt ervoor dat een medewerker van Riwal, die de machine bedient, en de bezoeker de juiste voorgeschreven sociale afstand bewaren.