30/03/20

Meer Nederlandse rederijen bij Damen Shiprepair Amsterdam door coronamaatregelen

De scheepswerf van AYOP-lid Damen Shiprepair Amsterdam heeft een week de tijd genomen om het gehele terrein volgens de maatregelen tegen het coronavirus in te richten. Buitenlandse schepen komen er even wat minder, maar mooi te zien is dat juist weer meer Nederlandse rederijen hun weg naar Damen weten te vinden.

Nederlandse rederijen weer terug
De vestiging in Amsterdam draait weer op volle toeren, maar er komen steeds minder buitenlandse schepen. Immers, het technisch personeel kan niet meer reizen. Een flinke aderlating voor Damen, maar de maatregelen tegen het coronavirus levert onverwacht nieuwe business. Harco Groen, HSEQ Manager Damen Shiprepair Amsterdam: “Veel Nederlandse reders plaatsen nu hun orders. Die dokten voor de coronacrisis veelal op buitenlandse werven maar zetten hun werk nu bij ons voort. Wellicht wel representatief voor heel Nederland dat we in deze tijden van afstand houden juist meer naar elkaar toetrekken. We zijn aangewezen op elkaar en dat verbroederd.”

Damen Shiprepair Amsterdam
Damen Shiprepair Amsterdam exploiteert in de Amsterdamse haven een compacte, full-service locatie met vier graven droogdokken tot 250 meter lengte, een diepwaterkade, een staalconstructiefabriek en een professionele machine-, leiding- en spuiterij. Damen Shiprepair Amsterdam biedt een one-stop-shopoplossing en is gespecialiseerd in het repareren en ombouwen van offshore schepen, hefplatforms, baggerschepen, diepzeetrawlers, Cruiseschepen, Ropax en tankschepen voor chemische producten.