15/04/20

Gigant Seafox 4 voor onderhoud naar IJmuiden

Het coronavirus bracht zo zijn uitdagingen, maar het zespotige jack-up platform Seafox 4 is voor onderhoud in IJmuiden aangekomen. Twee weken geleden is het ‘gevaarte’ voor haar 5-jaarlijkse groot onderhoudsbeurt binnengebracht. Over zo’n 6 weken zal de Seafox weer naar ‘huis’ in de Noordzee worden gebracht.

Multi-inzetbare gigant
De Seafox 4 is een zespotig jack-up platform voor constructie-, accommodatie-, onderhoud- en putwerkzaamheden. Het werkeiland is geschikt voor waterdieptes tot 45 meter, ideaal voor de Noordzee. Het platform is 97,25 meter lang en 52,78 meter breed en geschikt voor maximaal 153 personen. De Seafox 4 kan daardoor voor meerdere projecten worden ingezet.

Strakke planning
Al maanden voor de binnenkomst werd er uitvoerig gepland, gerekend, geïnspecteerd, geïnventariseerd en gesproken met diverse leveranciers en andere belanghebbenden om deze 6 weken onderhoud zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook de maatregelen rondom het coronavirus moesten worden ‘ingepast’. Maar in goed overleg met de leveranciers ziet het ernaar uit dat het geplande schema kan worden aangehouden.

Onderhoud
Tijdens ‘de grote beurt’ zullen er groot kraanonderhoud en verfwerkzaamheden worden uitgevoerd en veiligheidsmiddelen worden vervangen. Ook zal het accommodatieplatform worden gehercertificeerd.

IJmuidense pragmatiek
Seafox heeft bewust voor IJmuiden gekozen. Niet alleen kunnen vanuit de lokale offshore base en het kantoor in Hoofddorp de werkzaamheden efficiënt worden begeleid. Ook heeft het bedrijf goede ervaringen met de IJmuidense pragmatiek en ‘can-do-mentaliteit’.