24/06/20

AYOP-Business Call: de Vries & Van der Wiel over uitdagingen & oplossingen rondom PFAS in het grondverzet

Wat kan je doen om aan de PFAS-normering te voldoen? We gaan tijdens de volgende AYOP-Business Call op dinsdag 30 juni kennismaken met ons lid De Vries & van de Wiel, experts is waterbouw, milieutechniek en zandexploitatie.

Het Amsterdamse aannemingsbedrijf, ruim 20 jaar onderdeel van DEME-Groep, voert landelijk complexe werken uit, en is regionaal actief in Noord-Holland. Van baggerwerk tot bodemsanering en van specialistisch grondverzet voor de marine infra tot circulair grondstromenbeheer. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij De Vries & van de Wiel, ze streven naar het verkleinen van hun ecologische voetafdruk door onder andere het reduceren van CO2-uitstoot en brandstofverbruik en het maximaal en verantwoord hergebruik van verontreinigde bouw(grond)stoffen, zoals zand, slib, grond en bouwstoffen.

Ook De Vries & van de Wiel heeft dagelijks te maken met PFAS, iets wat veel AYOP-leden raakt. Recent heeft De Vries & van de Wiel een techniek op de markt gebracht voor het reinigen van met PFAS-verontreinigde grond en granulaire bouwstoffen.

Jochem Bloemendaal, senior adviseur bodem en milieu, gaat hun uitdagingen en oplossingen rondom PFAS in het grondverzet met ons delen. Heel actueel, want nog deze week zal de staatssecretaris de normen voor PFAS iets verruimen.

Jochem heeft al twee stellingen voor jullie bedacht:
1) De PFAS-normering in het grondverzet is veel te streng, en belemmert de projecten op mijn terrein.
2) We hebben ‘zelf’ voor PFAS gekozen. Het is nu eenmaal een slecht goedje, dus we moeten nu even door de zure appel bijten.

Deel je mening en praat mee over de uitdagingen en oplossingen voor PFAS in onze business call volgende week dinsdag 30 juni, 15:00 uur.