13/01/20

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports haalt special tooling leverancier Pentacon Engineering als lid binnen

Ingenieursbureau Pentacon is per 1 januari als lid van de vereniging Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) toegetreden. Het Haarlemse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en leveren van special tooling voor onder andere de offshore industrie, zware industrie en de ruimtevaartindustrie. Met deze specialisatie is Pentacon een waardevolle toevoeging voor de overige tachtig leden van AYOP.

Damy van Nuissenburg, directeur Pentacon: “Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om de AYOP-leden en de regio Amsterdam en IJmond te ondersteunen met duurzame, veilige en verantwoorde technische oplossingen. Denk hierbij aan analyse en tooling ontwerp voor commissioning, onderhoud en decommissioning.”

Pentacon is een in 2000 opgericht multidisciplinair ingenieursbureau met haar roots in de werktuigbouw. De basis van de organisatie ligt in een flexibele organisatie met hoog gekwalificeerde bezetting en de juiste middelen om adequaat in te spelen op vragen uit de markt. Zo beschikt het bedrijf inmiddels over een eigen R&Idea Facility waar ideeën getest en prototypes gebouwd worden en heeft het een gespecialiseerde afdeling die zich bezighoudt met material handling door middel van autonome voertuig projecten.

V.l.n.r. Onno van der Hoogt (Business Unit Manager Engineering  Pentacon) Ron Davio (Voorzitter Amsterdam IJmuiden Offshore Ports), Yolanda Los (Event Manager Amsterdam IJmuiden Offshore Ports), Damy van Nuissenburg (Directeur Pentacon)