27/05/20

Aandeelhouder van Royal Dirkzwager lanceert oplossing voor Corona Contact onderzoek binnen bedrijven

Ahrma Group, aandeelhouder van AYOP-lid Royal Dirkzwager, heeft de de INFLOOW Contact Tracer ontwikkeld: een slim apparaatje dat werkgevers helpt de gezondheid van haar medewerkers te beschermen en een uitbraak van het COVID-19 virus binnen de eigen organisatie zo snel mogelijk te stoppen. De Contact Tracer meet automatisch de afstand tot andere tracers en maakt een registratie als 2 tracers binnen anderhalve meter van elkaar zijn. Ook wordt opgeslagen hoe lang dit contactmoment duurt.

Het slimme apparaatje kan om de nek of aan de broekriem gehangen worden. Wanneer een medewerker ziek wordt en bij zijn werkgever aangeeft dat het een mogelijke coronabesmetting betreft, heeft de werkgever de mogelijkheid om de tracer van de zieke werknemer uit te lezen om zien met wie hij of zij in contact is geweest. Deze personen worden direct gewaarschuwd en eventueel gevraagd om thuis in quarantaine te gaan.

Privacy
Het bewaken van de privacy is een belangrijk onderdeel geweest in het ontwerp van de tracer. Alleen de contactmomenten worden opgeslagen samen met de duur van deze contactmomenten voor een periode van 2 weken. Het apparaatje slaat geen persoonlijke- of GPS gegevens op. Het uitlezen van de Contact Tracer gebeurt met behulp van een speciale app door iemand die daarvoor bevoegd is. Dit is meestal de HR-manager.

Kortom, met behulp van de INFLOOW Contact Tracer hebben bedrijven een laagdrempelige oplossing om effectief COVID-19 besmettingen tegen te gaan en ervoor te zorgen dat hun business gewoon doorloopt.